Okamposa iznose na nosilima (©AFP)
Okamposa iznose na nosilima (©AFP)

Kost je čitava, ali za ligamente se još ne zna: Strepnja u Sevilji pred Barsu i Dortmund

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 09:23

Stigle prve informacije o povredi Lukasa Okamposa

Jezivo je izgledao trenutak kada je štoper Hetafea Đene Dakonam nagazio Lukasa Okamposa iz Sevilje. Na nosilima i u suzama Argentinac je napustio teren, a povreda dotad najboljeg aktera utakmice motivisala je njegove saigrače da još jače krenu na gol rivala i s tri pogotka se osvete za povredu jednog od najznačajnijih igrača tima ove sezone.

Kolika im je to uteha, pitanje je, jer bi 26-godišnji krilni napadač iz Kilmesa mogao na dužu pauzu u trenucima kada se Sevilja nalazi u fantastičnoj formi (devet pobeda u poslednjih deset utakmica) i bori se za četvrtfinale Lige šampiona, finale Kupa kralja i što bolji plasman u Primeri, odnosno direktno učešće u Ligi šampiona iduće sezone (trenutno je na trećem mestu).

Izabrane vesti

Prvi izveštaji lekara su ohrabrujući. Klub je saopštio da nema preloma kosti, međutim, čekaju se rezultati snimanja koji će pokazati kakva je situacija sa ligamentima zgloba leve noge, na koju je svom snagom nagazio kapiten Hetafea.

Trener Sevilje Đulen Lopetegi izjavio je posle utakmice da je Okampos plakao i bio izuzetno zabrinut, ponavljajući da se radi o ozbiljnoj povredi.

"Veoma smo zabrinuti, niko ne želi da vidi igrača u takvom stanju. Nadamo se da će što pre biti dobro", rekao je Lopetegi, uz izvinjenje za isključenje.

Podsetimo, posle faula nad Okamposom došlo je do komešanja kraj aut-linije, a epilog je bio udaljavanje s klupa i jednog i drugog trenera.

Strateg Hetafea, Hose Bordalas objasnio je šta je dovelo do toga.

"Mnogo mi je žao zbog momka. Kada sam prišao njihovoj klupi da čujem šta se dešava, Lopetegi je burno reagovao i rekao vrlo ozbiljne stvari... Đene je dobar čovek. Krivo mu je zbog svega što se dogodilo. Prvo zbog povrede Okamposa, a ona i zato što je ostavio tim na cedilu", istakao je trener gostujućeg tima.

Rekli smo već da je ova povreda došla u nevreme za Sevilju. Već u sredu čeka je prva utakmica polufinala Kupa kralja protiv Barselone, a nedelju dana kasnije i duel sa Borusijom Dortmund u Ligi šampiona. U međuvremenu, idućeg vikenda, na "Ramon Sančez Pishuan" dolazi Ueska u okviru Primere. I revanši sa Barsom i Dortmundom su blizu - 28. februara i 9. marta.

Videćemo hoće li jedan od najboljih igrača biti na raspolaganju Lopetegiju.



tagovi

Lukas OkamposĐulen LopetegiSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara