Pomeranje u Rusiji: Nema fudbala pre 24. aprila

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.03.20. | 15:46

Start odložen za dve nedelje

Kako vreme odmiče, tako se i pomeraju datumi kada bi mogle da se nastave fudbalske lige u Evropi. Italijani su zacrtali 3. maj kao dan kada bi lopta trebalo da krene s centra, naravno ako pandemija virusa korona dozvoli, a novi datum su odredili i Rusi.

Kada je zaustavljena liga, u Rusiji su odredili 10. april kao dan kada bi trebalo šampionat da se nastavi. Međutim, priznali su danas da je to bilo previše optimistička ideja.

Izabrane vesti

Prvi čovek Premijer lige Rusije Sergej Pridkin saopštio je da je početak prvenstva pomeren, za sada, za još dve nedelje.
U najboljem slučaju klubovi bi mogli 10. aprila da počnu sa treninzima, a onda bi se liga nastavila 24. aprila. Imamo spremno nekoliko varijanti kalendara: optimistički, pesimistički... U svakom slučaju, postupaćemo prema preporuci UEFA da nastavimo ligu do kraja, onakva kakva je“, rekao je Pridkin.

Ruska Premijer liga je jedna od poslednjih koje su obustavile igranje. Poslednji meč je odigran u ponedeljak, kada je Tambov pobedio Krila Sovjetov sa 3:0.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara