Kostićev fudbal života: Tri gola i deset asistencija za dva meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 17:32

Srbin novim golom doneo bod Ajntrahtu protiv Štutgarta i potvrdio da je na vrhuncu karijere

Nešto više od dva meseca u 2021. godini i 11 prvenstvenih kola dovoljno je da sa sigurnošću, bez bilo kakve dileme zaključimo - Ajntraht je bundesligaš sa najvećim pojačanjem u prolećnoj polusezoni!

Iako je u pitanju Srbin, to nije Luka Jović, čiji je povratak u Frankfurt odjeknuo fudbalskim svetom. Ne. Radi se o probuđenom Filipu Kostiću koji trenutno pruža partije karijere, igraču koji je preko noći izrastao u zver zaslužnu za praktično svaki dobar segment igre tima Adija Hitera, u fudbalera koji je u aktuelnom momentu vrlo verovatno najbolji igrač Srbije.

Izabrane vesti

Razigran i nadahnut, Kostić nedeljama niže briljantne partije i vuče Ajntraht daleko iznad svih očekivanja i projekcija koje je fudbalska javnost imala na početku sezone, pa čak i tokom jeseni kada je u pitanju klub sa Majne.

Moć koju ima fudbalski arhitekta rođen u Kragujevcu 1992. godine, na svojoj koži posle niza bundesligaša osetio je i Štutgart, gost u Frankfurtu u okviru 24. kola koji je uprkos novoj sjajnoj partiji Srbina uspeo da iščupa bod. Kostić je nameru da Švabama zagorča život, baš kao što je to učinio Šalkeu, Arminiji, Herti, Hofenhajmu, Kelnu i Bajernu, pokazao u 55. minutu kada je dobio loptu na levom boku i sa oko 15 metara neodbranjivo pogodio malu mrežu. Ipak, pogodak srpskog reprezentativca posle VAR analize poništen je zbog ofsajda.

Moderna tehnologija sprečila je ofanzivca da dopiše treći gol pored 10 asistencija na poslednjih 10 utakmica, međutim nije ugasila Kostićevu glad. Nije ga poremetio ni pogodak Saše Kalajdžića, Austrijanca srpskih korena koji je doneo vođstvo Štutgartu u 68. minutu i tako potvrdio da se takođe nalazi u vrlo dobroj formi. Brza tranzicija, lopta Kempfa za Kalajdžića, a potom prijem i egzekucija za šesti gol napadača na pet utakmica najavili su drugi uzastopni poraz Ajntrahta, ali se Kostić nije prihvatio takav rasplet. Samo minut kasnije je pokazao ko se pita na utakmicama Ajntrahta.

Tvrdoglavo, baš onako kako Srbe vide mnogi, Kostić je samo nekoliko desetina sekundi posle gola rivala režirao deža vi iz 55. minuta, ali ovaj put bez povoda da majstorija bude poništena. Gol za bod, nastavak impresivne serije i potvrdu - Ajntraht, ali i Srbija trenutno nemaju boljeg od njega!

BUNDESLIGA - 24. KOLO

Petak

Šalke - Majnc 0:0

Subota

Ajntraht - Štutgart 1:1 (0:0)

/Kostić 69 - Kalajdžić 68/

Frajburg - RB Lajpcig 0:3 (0:1)

/Enkunku 41, Serlot 64, Forsberg 79/

Herta - Augzburg 2:1 (0:1)

/Pjontek 62, Lukebakio 89pen - Beneš 2/

Hofenhajm - Volfzburg 2:1 (2:1)

/Baumgartner 8, Kramarić 41 - Veghorst 23/

Menhengladbah - Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Šik 77/

Bajern - Dortmund 4:2 (2:2)

/Levandovski 26, 44pen, 90, Gorecka 89 - Haland 2, 9/

Nedelja

15.30: (2,80) Keln (3,00) Verder (2,75)

18.00: (3,50) Bilefeld (3,20) Union Berlin (2,20)

*** kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara