Filip Kostić (Foto: MN Press)
Filip Kostić (Foto: MN Press)

Kostiću propao transfer u Lacio, mogao bi da završi u Milanu: Inter i dalje prati Srbina

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 22:46

Neroazuri ga vide kao zamenu za Ivana Perišića naredne sezone

U jednom trenutku se činilo kao gotova stvar - Filip Kostić je bio viđen kao pojačanje Lacija. Na kraju je i srpski reprezentativac preuzeo stvari u svoje ruke, odbio da trenira sa Ajntrahtom iz Frankfurta, kako bi ubedio upravu kluba da ga u smiraj prelaznog roka pusti u Rim. Pijaca se zatvorila, a on je ostao u Nemačkoj. Čini se ipak da mu je Italija suđena. Kalčomerkato podseća da je Kragujevčanin odavno na radaru milanskog Intera, koji bi po njegov potpis mogao da krene narednog leta.

Posle prodaje Hoakine Koree klubu sa Đuzepe Meace, Nebeskoplavi su krenuli po finalno pojačanje na letnjoj pijaci. Sve je ukazivalo da će to biti Kostić. Ispostavilo se da na kraju ponuda nije ni stigla u Frankfurt, Đanluka Di Marcio tvrdi da su se Nemci poslužili prljavim trikom. Kako bi zadržali reprezentativca Srbije, klubu iz Rima su dostavili lažnu mejl adresu, te u sanduče na Komercbank areni nikada nije pristigla prva ponuda.

Izabrane vesti

Na kraju je menadžer Fali Ramadani navodno otkrio Kostiću na koji način je Ajntraht posle slabog početka sezone pokušao da ga zadrži, što je Kragujevčanina nateralo da odbije da trenira i pomogne ekipi u susretu sa Arminijom (okončan 1:1). Bilo kako bilo, epilog letnje sage je da srpski fudbaler ostaje u Frankfurtu, iako je kažnjen sa 100.000 evra i jednom utakmicom suspenzije. Posle reprezentativne pauze će videti kakva situacija ga čeka u klubu.

Krivica je donekle i na Italijanima, koji su u poslednjim trenucima prelaznog roka pokušavali da uštede koji milion, pa su opipavali puls sa ponudom od 12.000.000 evra i polako je podizali.

Lacio je u međuvremenu potpisao Matiju Zakanjija iz Verona i tako najverovatnije odustao od želje da u bliskoj budućnosti preseli bivšeg fudbalera Radničkog iz Kragujevca, Groningena, Štutgarta i HSV-a na Olimpiko. Ruke ipak nije digao Inter.

Poznato je da je i ranijih sezona klub sa Meace bio povezivan sa srpskim fudbalerom. Kostićevo ime i dalje je u tefteru sportskog direktora Bepea Marote, koji bi posle svega što se izdešavalo tokom leta mogao da krene u napad na njegov potpis narednog leta. Naime, u njegovim očima Kragujevčanin je idealna zamena za iskusnog Ivana Perišića, kojem ističe saradnja sa klubom na kraju sezone. Pritom će pred narednu imati i 33 godine, a Kostić će ući u poslednju godinu ugovora sa Ajntrahtom.



tagovi

Filip Kostićletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara