Kovačević (drugi zdesna) iz perioda dok je igrao za Proleter, Foto: FK Partizan
Kovačević (drugi zdesna) iz perioda dok je igrao za Proleter, Foto: FK Partizan

Kovačević i Adamović iz Dokse: Natho i Rikardo ključ Partizanove pobede na Kipru

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.09.21. | 09:39

"Poslednjih godina ovde se igra veoma ozbiljan fudbal, ipak prednost je na strani crno-belih", kažu srpski internacionalci

Vreme je za nove evropske izazove Partizana i nova slavlja crno-bele publike. Igra srpskog predstavnika razlog je za optimizam, a nadu pred gostovanje na Kipru dodatno rasplamsava poraz Anortozisa (0:2) u prvenstvu od Dokse. Prvi rival Beograđana u grupnoj fazi Lige konferencije u premijernom susretu na domaćoj sceni ostao je praznih šaka pred raspoloženim protivnikom u čijim su redovima važne uloge imali srpski fudbaleri Bojan Kovačević i Marko Adamović.

Iskusniji od dvojice naših igrača, Marko Adamović, na ostrvu u istočnom delu Mediteranskog mora već je starosedelac, posle samo nekoliko nedelja u novoj sredini odlično se uklopio i doskorašnji član Proletera, pa pred utakmicu u Nikoziji zakazanu za četvrtak od 21 čas nema boljih sagovornika na temu duela u okviru Grupe B Lige konferencije.

Izabrane vesti

Pobeda Dokse otkrila je recept Partizanu, međutim Kovačević i Adamović su posle praktične demonstracije na temu kako do tri boda protiv Anortozisa, isto obrazložili i u teorijskoj formi, kroz razgovor za Mozzart Sport.

"Igrali smo požrtvovano, čvrsto, bili smo kompaktni brzi u tranziciji i iz kontre strpljivo čekali svoje šanse. Dve smo iskoristili i zasluženo slavili. Partizanu će biti znatno teže jer su na Kipru specifični vremenski uslovi, pretoplo je i velika je vlažnost vazduha, što će biti ujedno i glavna prepreka crno-belih", počeo je razgovor Marko Adamović.

Na reči nekadašnjeg đaka Partizana nadovezao se njegov saigrač, asistent za vodeći gol Berata Sadika.

"Startovali smo veoma dobro i osvojili vrlo važne bodove, s obzirom na to da smo igrali protiv dve ekipe koje će se boriti za vrh tabele. Ipak, očekuje nas veoma teška prvenstvena borba i neophodno je da nastavimo u istom ritmu. Veoma mi znači prva asistencija u novom klubu. Sadik, saigrač koje sam uposlio kod prvog gola mi se zahvalio na proigravanju. Sjajan je igrač, sa velikom karijerom i njegovo iskustvo je dragoceno za sve nas. Očekujem da nastavimo u istom ritmu, ka cilju koji je plej-of", rekao je Bojan Kovačević.

Adamović iz perioda provedenog u Voždovcu, Foto: MN PressAdamović iz perioda provedenog u Voždovcu, Foto: MN Press

Sa ambicijama koje je istakao levi bek saglasan je i vezni fudbaler, međutim Adamović je napomenuo da je značajan peh za ekipu odlazak Aleksandra Pantića u sam smiraj prelaznog roka. Potom, dvojac je pogled usmerio ka igračkom kadru Anortozisa, uz poseban akcenat na 34-godišnjeg napadača.

"Lazaros Kristodulopulos je igrač koji jednim potezom može da donese prevagu, reši utakmicu. Takođe, Varda koji je stigao iz PAOK-a je odličan, imaju i sjajne napadače", istakao je Adamović i napravio idealan uvod za Kovačevićev skener:

"Anortozis nema posebno prepoznatljivo oružje, ali duge lopte na Lafertija su možda najprepoznatljivije. To je nešto što ponavljaju i na šta treba obratiti pažnju. Nekadašnji napadač Rendžersa fenomenalno se snalazi u kaznenom prostoru, ali Partizan posebnu pažnju treba da usmeri na Lazarosa koji je njihov najbolji igrač. Takođe, Anortozis ima vrlo ofanzivne bekove čiji učinak u napadu je poželjno svesti na minimum. Ne očekujem da će se Anortozis braniti, oni su ofanzivna ekipa, na svom terenu će imati i veliku podršku navijača koja će im biti dodatni pokretač".

Prethodne sezone Kovačević je u dresu Proletera imao priliku da se kroz dva superligaška susreta na terenu uveri u kvalitet čete Aleksandra Stanojevića kojoj pred utakmicu u četvrtak pripisuje ulogu favorita.

"Upoznat sam sa kvalitetom obe ekipe. Protiv Partizana sam igrao vise puta tokom superligaškog staža, smatram da je kvalitet na strani crno-belih, iako Anortozis igra kod kuće i bez dileme će tražiti svoju šansu pred domaćim navijačima. Srpskom klubu dajem blagu prednost, međutim nijanse će odlučivati. Treba imati u vidu i da je tek prva utakmica u grupi, ali je prednost Partizana što je uigraniji jer je prvenstvo na Kipru tek počelo", rekao je bivši defanzivac Novosađana, ali i Inđije, Voždovca i Kaspija.

Kovačević u duelu sa Asanom, Foto: StarsportKovačević u duelu sa Asanom, Foto: Starsport

Besprekorna sinhronizacija srpskog dvojca potvrđena je i stavom po ovom pitanju te je reči saigrača i sunarodnika dopunio Adamović koji će se u četvrtak naći na tribinama stadiona u Nikoziji.

"Partizanovac sam, dete crno-belih i već sam obezbedio ulaznice za tu utakmicu. Iako niko od mojih nekadašnjih saigrača nije više u ekipi iz Humske, radujem se dolasku kluba iz kojeg sam krenuo živopisan fudbalski put. Partizan je veliki klub i ima kvalitetan igrački kadar, ali neće mu biti lako. Poslednjih godina na Kipru se igra veoma ozbiljan fudbal, kvalitet igre je značajno viši, imamo po dva predstavnika u Evropi i pred duele ovde bilo bi neozbiljno unapred upisati bodove. Ipak, prednost je na strani crno-belih, a ključnu ulogu u Partizanu mogli bi da imaju stranci, pre svih Natho i Rikardo. Zaista su kvalitetni i imaju važnu ulogu u timu", naglasio je Adamović.

Nije potreban skupi švajcarski sat da otkloni dileme, iz kiparske Dokse je stigla potvrda - vreme je za Partizanovu pobedu.


tagovi

Bojan KovačevićMarko AdamovićDoksaAnortozisFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara