©Starsport
©Starsport

Kovačević: Nismo slavili bod u derbiju, učinićemo sve da pobedimo u šampionskoj trci

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 14:35

"Voleo bih, kao i svaki igrač, da period u Partizanu ukrasim trofejem", istakao je štoper Partizana

Poslednji izazov pred plej-of Partizan očekuje u gostima Čukaričkom, a susret na Banovom brdu ujedno će biti iz perspektive crno-belih uvertira u treći ovosezonski večiti derbi. Utakmica 30. kola Mozzart Bet Superlige predstavljaće i prvi povratak na stadion Brđana za Bojana Kovačevića koji je zimus iz redova gradskog rivala stigao u Humsku.

Izabrane vesti

"Kada sam dolazio, znao sam gde dolazim, da je ovo veliki klub sa velikom istorijom. Znao sam šta me čeka i došao sam spreman. Dobro sam se uklopio, prihvaćen sam i nemam zamerki. U Čukaričkom sam napravio prve seniorske korake, a želeo sam da osetim klub kao što je Partizan, sa navijaćima, pritiskom i tolikom istorijom. Posle Partizana ću biti spreman na sve. Imam kraj sebe saigrače od kojih mogu dosta da naučim, koji su igrali na visokom nivou i mogu da mi daju savet koji će mi biti od koristi u budućnosti, ukoliko odem u inostranstvo", počeo je Kovačević razgovor za Partizanov podkast i dodao da su ispunjeni svi uslovi da u nedelju od 19.15 časova publika prisustvuje odličnoj fudbalskoj predstavi:

"Očekujem da se vidi kvalitet obe ekipe. Imaćemo dobre uslove za igru, teren nije loš i nadam se, pre svega, dobrom fudbalu".

Poslednje kolo aktuelne faze takmičenja klub iz Humske dočekuje sa četiri boda manje od Crvene zvezde te branilac titule drži sve u svojim rukama.

"Uradićemo ono što je do nas. Učinićemo sve da izdržimo u borbi za titulu i da izađemo kao pobednici, ali idemo utakmicu po utakmicu. Ne bih ništa obećavao, idemo stepenik po stepenik".

Posle remija u prethodnom večitom derbiju Partizan je osčuvao kasnije ispuštenu prednost, te je bod crno-belih označen kao slađi, ipak štoper rođen 2004. godine je istakao da njegov tim nije slavio nerešeni ishod u Ljutice Bogdana.

"Pozdravili smo navijače posle derbija, kao i uvek jer nam publika daje vetar u leđa, ali nismo slavili remi protiv Zvezde. Bio je to samo naš običaj sa kojim ćemo nastaviti", kazao je Kovačević i osvrnuo se na lične utiske iz prvog večitog derbija u karijeri:

"Derbi nije isti fudbal u poređenju sa drugim utakmicama u ligi. Takav sam doživljaj stekao. Ipak, to je san svakog deteta, a ja sam ga ostvario kao mlad. Branili smo se sa igračem manje, a održala nas je složnost i snaga koju smo pružali jedan drugom. Kada vidim Markovića, Stojkovića i Antića kako trče nazad, ne mogu ja da ne dam poslednji atom snage".

Ishod u večitom derbiju bi mogao da vrati neizvesnost, ili je otkloni, kada je u pitanju borba za superligaški tron, a bilo da izbore vizu za Ligu šampiona ili neko od preostala dva evropska takmičenja, praktično je izvesno da će crno-beli i ovog leta igrati internacionalne utakmice.

"Kao mladi igrač jedva čekam da se dokazujem u evropskim utakmicama. Imao sam iskustva sa Čukaričkim i to su utakmice za koje svi igramo i borimo se. Sa nestrpljenjem čekam da dođe trenutak da izmerimo snage sa velikim evropskim ekipama i da vidimo gde smo. Akcenat je sada na šampionatu Srbije, a kada dođe vreme za kvalifikacije mislićemo o tome. Voleo bih, kao i svaki igrač, da period u Partizanu ukrasim trofejem, uspehom koji će biti zapisan negde, da ispišem novu istoriju kluba", kazao je Kovačević.


tagovi

FK PartizanBojan Kovačević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara