Kumovi Modrić i Kovačić u borbi za loptu (©Reuters)
Kumovi Modrić i Kovačić u borbi za loptu (©Reuters)

Kovačić posle kumove majstorije: On će sa ovim entuzijazmom igrati još tri-četiri godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 15:58

"Uvek mi je draže igrati sa Lukom u ekipi nego protiv njega. On nema tajnu, samo neizmerno voli fudbal", kaže Čelsijev vezista

Još jednom je Luka Modrić svojim potezom podigao fudbalski svet na noge. Čovek koji u 37. godini igra kao od šale - primera radi četvrti je sa najviše preterčanih kilometara u sinoćnjem duelu Real Madrida i Čelsija - spektakularnom asistencijom za Rodriga spoljnim delom kopačke pokazao je da talenat ne bledi, bez obzira na krštenicu.

Bilo je to dodavanje koje je preokrenulo revanš četvrtfinala Lige šampiona. Real je smanjio na 1:3 i izborio produžetke u kojima je još jednim golom izborio prolaz među četiri najbolja tima Evrope.

Izabrane vesti

Trenutak inspiracije Luke Modrića zaustavio je slobodan pad u kom su se Madriđani nalazili 80 minuta, a kako se meč završio pohvale su počele da se ređaju. Među njima i od kuma, u utorak uveče ljutog rivala, Matea Kovačića.

Vezista Čelsija nije mogao da ostane nem na potez koji je izveo njegov veliki prijatelj.

"Luka Modrić bio je moj idol još u zagrebačkom Dinamu, pre nego što je ostvario transfer u londonski Totenhem. Divio sam mu se kao dete, on je neverovatan igrač", rekao je devet godina mlađi Kovačić, čijeg sina je Modrić krstio.

Otkrio je fudbaler londonskog kluba i šta mu je Modrić pričao posle utakmice.

"Luka mi je rekao da se pribojavao Čelsija. Kaže da zbog mene često gleda naše utakmice i ima visoko mišljenje o kvalitetu Čelsijevih igara. Uostalom, mi smo pokazali da smo kvalitetna i kompaktna ekipa. Detalji su odlučivali o plasmanu u polufinale. Jedan od njih je i Lukino savršeno dodavanje za prvi gol Reala. A do tog trenutka domaći tim je bio mrtav", podseća Kovačić, a prenose Sportske novosti

Bilo je onih koji su 2018. dovodili u pitanje izbor Luke Modrića za najboljeg fudbalera planete. On, međutim, kako vreme prolazi redovno pokazuje da Zlatnu loptu nije slučajno dobio.

"Samo oni koji su igrali protiv njega znaju koliko je teško zaustaviti Modrića. Uvek mi je draže igrati sa Lukom u ekipi nego na kontra strani. Njegove godine se ne vide na terenu. Otkako ga poznajem Luka igra na istom nivou, uvek je bio dobar. Njegova tajna? Nema je. On je profesionalac, čovek koji neizmerno voli fudbalsku igru. Mislim da će s jednakim entuzijazmom igrati ovakav fudbal i za tri ili četiri godine", navodi Kovačić.

Jasno, hrvatskom vezisti teško je pala eliminacija Čelsija koji je bio na desetak minuta od prolaza u polufinale.

"Tužan sam. Na bolan način smo  se oprostili od Lige šampiona i statusa evropskog šampiona. Mislio sam nakon 3:0 za nas da se Real više ne može vratiti u meč", razočaran je Kovačić.


tagovi

Luka ModrićMateo KovačićČelsiReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara