Kragujevčani gaze ka Superligi: Mirić strelac za pobedu na premijeri

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.21. | 17:28

Radnički nezadrživo hita ka eliti

Radnički iz Kragujevca od prvog prolećnog kola nastavio je gde je stao tokom jesenjeg puta u Prvoj ligi Srbije i pobedom u gostima Železničaru nastavio je pohod ka povratku u elitu. Iako je domaćin iz Pančeva angažmanom Dragana Aničića na mesto šefa stručnog štaba, uz pojačana na čelu sa iskusnim Predragom Sikimićem i Milošem Mihajlovim, potvrdio visoke ambicije, sve što je uspeo u prvom zvaničnom susretu u 2021. godini bilo je da ozniljno namuči lidera.

Gosti su do pobede, 13. ove sezone, stigli u 56. minutu, a gol vredan tri boda bio je delo Marka Mirića, iskusnog veznog igrača koji je na početku sezone stigao na Čika Daču iz banjalučkog Borca.

Izabrane vesti

Mirić, koji se na prolećnoj premijeri u Radničkom našao u nesvojstvenoj ulozi najisturenijeg igrača, odlično je obavio zadatak materijalizovao gužvu posle kornera koji je izveo Tomić.

Pnčevcima je ostala žal za šansama iz prvog poluvremena koje nisu iskoristili Zorica, Savanović i Konatar, a priliku da stignu do vođstva igrači Dinama imali su i na početku prvog poluvremena, odnosno u 47. minutu kad je Stanić pogodio stativu.

Posle vodećeg pogotka Radničkog, Železničar je odgovorio preko Mirkova i Sikimića, ali je golman Ognjen Lukić bio na visini zadatka. Neiskorišćene šanse domaćina u 81. minutu imao je priliku da kazni Ćirović, međutim Knežević je uspeo da odbrani sjajan udarac gostujućeg igrača.

Pobeda Kragujevčana dobila je na značaju i zbog činjenice da je prvi pratioc lidera Prve lige Kabel ostao praznih šaka na gostovanju Dubočici. Trenutak odluke režirao je Marković golom u prvom minutu susreta, a minimalno vođstvo ostvareno posle nekoliko desetina sekundi igre domaćin je očuvao do poslednjeg sudijskog zvižduka.

PRVA LIGA SRBIJE – 18. KOLO

Petak

Kolubara - Loznica 1:2 (1:1)

/Milisavljević 3 - Stanojlović 43, Komarčević 56/

Trajal - Zemun 2:1 (0:1)

/Savić 48, Golubović 50pen - Stokić 20/

Subota

Budućnost - Borac 1926 2:1 (1:1)

/Dobrijević 35p, Rajevac 50 - Ratkovac 24/

Dubočica - Kabel 1:0 (1:0)

/Marković 1/

Jagodina - Žarkovo 0:0

Sloga - Radnički Pirot 1:1 (1:1)

/Ilić 22 - Gjorgjievski 19/

Železničar - Radnički 1923 0:1 (0:0)

/Mirić 56/

Nedelja

13.00: Dinamo V. – Grafičar

13.00: Radnički S. M. – IMT

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko MirićŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara