Kragujevčani opet odoleli!

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.10.22. | 20:44

U dinamičnoj utakmici, sa dosta uzbuđenja na obe strane, mreže su ostale netaknute u 17. kolu Mozzart Bet Superige - 0:0

Tresla se gora, rodio se miš. Utakmica 17. kola Mozzart Bet Superlige između lučanske Mladosti i kragujevačkog Radničkog 1923 imala je sve karakteristike jedne dobre fudbalske predstave osim golova. Puške su ostale prazne, malobrojni gledaoci uskraćeni za ono zbog čega se prvenstveno dolazi na stadione, a podelom bodova čini se mogu biti zadovoljniji Kragujevčani, koji su se sa četvrtog uzastopnog gostovanja u Lučanima vratili neporaženi – 0:0.

Igra koju su Šumadinci prikazali u Lučanima umnogome je podsećala na izdanje ekipe trenera Dejana Joksimovića na gostovanju u Subotici. Odlično prvo poluvreme, u kome su Crveni bili znatno konkretniji u odnosu na domaćina, i prilično rezervisana igra u drugom delu utakmice, kada je ekipa Mladosti uglavnom diktirala ritam.

Izabrane vesti

Vidno motivisani Lučanci su učinili sve što je u njihovoj moći da dođu do druge uzastopne pobede na svom terenu, ali nisu uspeli da nadmudre tradicionalno neugodne Šumadince.

Trener Mladosti Dragiša Žunić suprotstavio je Kragujevčanima maltene najjači sastav sa iskusnim Milanom Bojovićem u špicu, kome su iz drugog plana podršku davali doskorašnji kapiten Šumadinaca Marko Mirić i mladi Nikola Jojić.

Na drugoj strani, izostanak standardnog desnog beka Nikole Vlajkovića stvorio je određene probleme šefu struke Radničkog 1923 Dejanu Joksimoviću, koji je bio primoran da se vrati na formaciju sa četiri igrača u zadnjoj liniji, dok je Vlajkovićevo mesto pored desne aut linije zauzeo debitant Dajan Ponjević, inače po vokaciji levi bek. Stojan Leković se vratio među stative, a priliku od prvog minuta dobio je i Stefan Čolović, koji je propustio prethodnu utakmicu sa Kolubarom zbog povrede.

Početak utakmice nagoveštavao je pravi vatromet na stadionu u Lučanima. Domaćin, koji je visokim presingom od prvog minuta najavio pohod na sva tri boda, prvi je zapretio preko Radivojevića, da bi potom u razmaku od nekih pet minuta Stefan Čolović propustio dve dobre prilike da donese prednost gostima iz Kragujevca. Vredan pomena bio je i udarac Miloša Vidovića sa ivice šesnaesterca, koji je naterao mladog golmana Mladosti Samčovića da zagreje dlanove, dok je na drugoj strani Leković uspešno neutralisao lukav pokušaj Jojića. 

Veliki peh zadesio je Šumadince u 18. minutu, kada je Brazilac Evandro zbog povrede zadnje lože bio primoran da napusti igru. Par minuta kasnije i Milutin Vidosavljević se požalio na udarac nakon nimalo nežnog starta kapitena Mladosti Miloševića, ali je ipak odlučio da stegne zube i nastavi utakmicu.

Malo je kapitenu Radničkog 1923 Nemanji Tomiću nedostajalo da u 29. minutu reprizira ono što je učinio na prethodnoj utakmici protiv Kolubare, ali njegov projektil iz slobodnog udarca sa više od 20 metara Jojić skrenuo u korner. Na Tomićev pokušaj iz prekida nadovezao se i udarac Milutina Vidosavljevića, koji je završio pokraj stative.

Zatresla se u 32. minutu mreža gostiju iz Kragujevca, ali je VAR proverom utvrđeno da je efektnom pogotku Aleksandra Ješića ipak prethodila ofajsd pozicija.

Oslobodili su se Kragujevčani pritiska domaće ekipe u finišu prvog poluvremena, preuzeli terensku inicijativu i kreirali par solidnih akcija, ali bez pravog završnog pasa.

Nije se tempo igre mnogo promenio u drugom poluvremenu, mada su se uzbuđenja pred oba gola značajno proredila. Domaćin je ponovo preselio težište igre na polovinu gostiju iz Kragujevca, ali nije uspevao da pronađe način na koji bi ozbiljnije ugrozio čuvara mreže Radničkog 1923 Stojana Lekovića.

Kragujevčani su, pak, čekali na priliku iz tranzicije, gde bi brzina njihovih ofanzivnih igrača mogla da dođe do izražaja. Jednu takvu situaciju Crveni su imali u 60. minutu, kada je vispreni Čolović napravio pravi dar-mar po desnoj strani, pre nego što je poslao oštru loptu pred gol ekipe iz Lučana, koju nije uspeo da stigne Damjan Krajišnik. 

Osvežio je trener Radničkog 1923 Joksimović redove svog tima u finišu utakmice, ubacio u igru brzonogog Stoiljkovića, iskusnog Srnića i robusnog centarfora Šimića, koji je propustio prethodnih par utakmica zbog povrede, ali to nije bilo dovoljno da Crveni dođu do svog trećeg uzastopnog trijumfa na gostovanjima.

MLADOST LUČANI – RADNIČKI 1923 0:0

Stadion FK Mladost u Lučanima.

Sudija: Pavle Tomić (Beograd)

Žuti kartoni: Milošević, Vesnić, Radivojević (Mladost), Pecelj, Cvetinović (Radnički 1923)

MLADOST LUČANI (4-2-3-1): Samčović 6,5 – Ćirković 5,5, Milošević 5,5, Vesnić 5,5, Leković 5,5 – Baha 6, Ješić 5,5 – Jojić 6, Radivojević 5,5 (od 90. F. Babić -), Mirić 5,5 – Bojović 5,5.

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Leković 6 – Ponjević 5,5, Ivanović 6, Cvetinović 6, Pecelj 5,5 – M. Vidović 6,5, Krajišnik 5,5 (od 67. Srnić 5,5) – Čolović 6,5, Vidosavljević 6,5, Tomić 6 (od 67. Stoiljković 5,5) – Evandro - (od 18. Maksimović 5,5, od 81. Šimić -).

Igrač utakmice: Miloš Vidović

MOZZART BET SUPERLIGA - 17. KOLO

Subota

Javor - TSC 0:1 (0:0)

/Đakovac 49p/

Čukarički - Novi Pazar 2:2 (1:1)

/Ivanović 39, Docić 49p - Mijić 6, 80p/

Voždovac - Napredak 0:0

Vojvodina - Mladost NS 2:0 (1:0)

/Čumić 20, Kabić 79/

Nedelja

Radnik - Spartrak 2:0 (0:0)

/Duronjić 55, Kunić 64/

Kolubara - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Pešić 45, Kulibali 49/

Mladost - Radnički KG 0:0

Partizan - Radnički Niš 4:0 (2:0)

/Pavlović 8, Rikardo 15 i 55, Baždar 83/



tagovi

Milan BojovićLazar JojićMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara