Dejan Joksimović (©MN Press)
Dejan Joksimović (©MN Press)

Kragujevčani oslabljeni, ali izuzetno motivisani pred gostovanje na Banovom brdu: Prilika za dokazivanje protiv jedne od najboljih ekipa u Srbiji

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 17:21

Crveni na megdan finalisti Kupa Srbije izlaze oslabljeni neigranjem petorice standardnih prvotimaca

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Tačku na više nego uspešnu sezonu, koju završavaju u gornjoj polovini prvenstvene tabele, fudbaleri Radničkog 1923 stavljaju gostovanjem finalisti Kupa Srbije, ekipi Čukaričkog, u utakmici poslednjeg 37. kola Mozzart Bet Superlige (nedelja, 17 časova). Iako suočeni sa brojnim kadrovskim problemima, Kragujevčani su odlučni u nameri da se baš kao i u prethodna dva odmeravanja snaga sa Brđanima ove sezone „isprse“ favorizovanom domaćinu i da na dostojan način okončaju ovogodišnju superligašku epizodu.

Izabrane vesti

Osvojeni bod u susretu sa šampionom Srbije Crvenom zvezdom prethodnog vikenda još jednom je pokazao da je četa trenera Dejana Joksimovića u stanju da pomrsi račune bilo kom protivniku u Mozzart Bet Superligi, bez obzira na njegovu reputaciju, kvalitet igračkog kadra i položaj na tabeli. Zbog toga je i razumljiv optimizam koji provejava taborom šumadijskog superligaša uoči gostovanja ekipi koja je uz osvajača duple krune Crvenu zvezdu i TSC iz Bačke Topole možda i najviše toga pokazala u ovoj sezoni.   

"Pred nama je još jedan veliki izazov na samom kraju prvenstva. Izuzetno poštujemo ekipu Čukaričkog i sve ono što je postigla u ovoj sezoni. Pored toga što su igrali finale Kupa Srbije i dalje su u konkurenciji za to drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Sa druge strane, za nas ova utakmica predstavlja još jednu priliku za dokazivanje protiv jednog respektabilnog rivala i iskreno se nadam da ćemo je iskoristiti na najbolji mogući način", istakao je pred gostovanje na Banovom brdu strateg Kragujevčana Dejan Joksimović.

Šumadince može da hrabri činjenica da su i u prethodna dva okršaja sa Brđanima ove sezone ostavili prilično dobar utisak, iako, čini se, rezultatski nisu prošli onako kako su to zaslužili.

"Mi smo u prethodne dve utakmice pokazali da posedujemo kvalitet da se dostojno suprotstavimo ekipi Čukaričkog. Sigurno da se naš pristup neće menjati ni u ovoj utakmici u koju ulazimo bez bilo kakvih kalkulacija i vođeni željom za pobedom", naglasio je Joksimović.

Ono što Kragujevčanima kvari planove uoči gostovanja na Banovom brdu, to su nagomilani kadrovski problemi. Milutin Vidosavljević i Filip Ivanović su se povredili na prethodnoj utakmici protiv Crvene zvezde, Žofri Činedu još uvek nije u potpunosti spreman da pomogne svojim saigračima na terenu, a u međuvremenu se na povredu požalio i Stefan Čolović. Uz sve to trener Joksimović neće moći da računa ni na standardnog levog beka Ljubišu Pecelja, koji će propustiti ovo gostovanje zbog kartona. 

"I pored brojnih kadrovskih problema koje imamo pred ovu utakmicu, mi ćemo svakako nastojati da se nadigravamo sa ekipom Čukaričkog u nameri da dođemo do pozitivnog rezultata. Verujem i da će ovi momci koji budu dobili priliku u nedelju pružiti svoj maksimum i da će uspešno izneti teret utakmice na svojim plećima", uveren je šef struke Crvenih.

Zanimljivo je da će predstojeći duel na Banovom brdu ujedno predstavljati i novi okršaj dvojice od ukupno trojice trenera koji su preživeli superligašku "seču" ove sezone.

"Jako poštujem sve što je kolega Dušan Kerkez uradio sa svojim timom ove sezone. Mislim da o kvalitetu njegovog rada najbolje govore ostvareni rezultati, isto kao što i naši rezultati pokazuju da smo svi zajedno, počev od uprave, pa do igrača, koji svakako zaslužuju najveće pohvale, uradili jedan jako dobar posao ove sezone", dodao je Joksimović.

Činjenica je da Čukarički u svojim redovima ima pregršt pojedinaca koji jednim potezom mogu da odluče utakmicu, ali i Kragujevčani sa druge strane imaju svoje adute. Jedan od njih je i iskusni napadač Luka Milunović, najbolji strelac Crvenih u plej-ofu (tri gola), koji će predstavljati svakako najveću opasnost po gol crno-belih sa Banovog brda na predstojećoj utakmici.

"Čukarički je jedna dobra i veoma kvalitetna ekipa koja zaslužuje maksimalan respekt sa naše strane. Mi smo igrama i rezultatima u ovoj sezoni pokazali da smo u stanju da se nadigravamo sa svakim protivnikom u ligi, što nam daje za pravo da nadamo pozitivnom rezultatu na oproštaju od ove za nas prilično uspešno sezone", naglasio je doskorašnji internacionalac, koji je zimus stigao na „Čika Daču“ iz grčkog Niki Volisa.

 


tagovi

Radnički KragujevacMozzart Bet SuperligaDejan JoksimovićLuka Milunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara