Kragujevčani predstavili trenera: Sa Radenkovićem u eliti

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 16:08

Povratnik u Superligu ozvaničio saradnju sa novim šefom struke

Radnički iz Kragujevca će povratničku superligašku sezonu početi sa novim stručnim štabom na čijem čelu je Vladimir Radenković.

Perspektivni strateg danas je zvanično promovisan na Čika Dači, a ovo mu je prvi samostalni angažman u karijeri.

Izabrane vesti

Radenković je trenerski put počeo kao asistent Marka Nikolića u Radu, potom je sarađivao sa Ivanom Vukomanovićem u Slovanu iz Bratislave i Apolonu sa Kipra, nakon čega je nove stupce trenerske biografije ispisao uz Tomislava Sivića u mađarskom Diošđeru, a imao je i kratku epizodu na klupi ljubljanske Olimpije.

Mladi stručnjak je upisao i kraći staž i u Fudbalskom savezu Srbije, najpre kao pomoćnik Tomislavu Siviću u mladoj reprezentaciji Srbije, a zatim i Mladenu Krstajiću u stručnom štabu A selekcije.

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

Podsetimo, Kragujevčani su se ovog leta vratili u elitu kao prvoplasirani tim Prve lige Srbije, te će se okušati na superligaškoj pozornici prvi od sezone 2014/15. Samo sezonu nakon eliminacije iz najkvalitetnijeg domaćeg takmičenja Radnički je pao još stepenik niže, ali je prethodnih godina uspeo da stane na stabilne noge i vrati se na željeni put.

"Mislim da je nakon toliko godina staža na nivou asistenta, konačno došao pravi trenutak da se okušam u samostalnom radu. Moram reći da je do saradnje došlo nekako spontano, nakon što su mi ljudi iz kluba predočili svoju viziju da od Radničkog 1923 naprave jedan moderan klub sa prepoznatljivim stilom igre, koji će napraviti iskorak u srpskom fudbalu. Naša zajednička želja je da Radnički 1923 u narednom periodu igra jedan moderan, totalni fudbal, sa puno rizika i na gol više, u kome će publika na “Čika Dači” moći da uživa. Takođe, nastojaćemo da afirmišemo što je moguće veći broj mladih igrača, pre svega iz Kragujevca, ali i iz drugih sredina. Nadam se da ćemo predanim radom tokom predstojećeg pripremnog perioda i uz par kvalitetnih pojačanja uspeti da stvorimo jednu veoma respektabilnu ekipu, koja će igrati značajnu ulogu u superligaškoj konkurenciji", poručio je novi strateg kluba sa “Čika Dače”.

Radenković je potom predstavio i svoje saradnike iz stručnog štaba.

"Goran Isidorović je trener sa višegodišnjim iskustvom, koji je radio u Partizanu, Dinamu iz Minska, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. On će biti zadužen za rad sa napadačima. Srđan Zirojević je kondicioni trener sa kojim uspešno sarađujem već duži niz godina. Radio je u Crvenoj zvezdi u eri Roberta Prosinečkog, kao i u mlađim selekcijama Srbije. I konačno, Vujadin Radenković je mlad i perspektivan trener, koji je prethodnih šest meseci proveo u Novom Pazaru, gde je dao značajan doprinos opstanku ovog kluba u Super ligi", kazao je šef stručnog štaba Radničkog.


tagovi

Vladimir Radenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara