©Star Sport
©Star Sport

Kragujevčani su klasa za Pančevce: Tomić se poigravao, Ubiparip pogađao - Gigić sprečio potpuni potop Železničara

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.05.22. | 18:54

Radnički ubedljivim slavljem u Smederevu napravio ogroman korak ka opstanku u Superligi - 3:1

Prvi meč baraža za popunu Superlige pružio nam je jasnu sliku. Radnički iz Kragujevca je za klasu jači tim od Železničara iz Pančeva, što je pokazao kao formalni gost u Smederevu, gde je stigao do više nego značajne prednosti pred revanš u Kragujevcu - 3:1 (2:0).

Dominantnu ulogu u okršaju sa Pančevcima imao je nekadašnji prvotimac Partizana Nemanja Tomić, koji se poigravao sa svojim čuvarima i bio asistent oba pogotka Voje Ubiparipa u prvih 45 minuta. Desni bek Železničara ostavljao je previše prostora iskusnom levom krilu gostiju. Tomić je to surovo znalački kaznio, imao je dovoljno vremena da se odlično namesti i u 20. i u 29. minutu, a onda je perfektnim centaršutevima pogađao pravo mesto u protivničkom šesnaestercu. Ubiparip je kod prvog gola izuzetno "cimnuo" glavom i pogodio sam donji levi ugao gola nemoćnog Mladena Živkovića, dok se devet minuta kasnije samo poklonio pred loptom koja je išla na sam vrh peterca.

Izabrane vesti

Ekipi Nenada Lalatovića su taj rezultat i dominantna igra omogućili da u drugo poluvreme uđu znatno opuštenije i sačekaju svoju priliku da i definitivno razreše pitanje pobednika. To je u 61. minutu učinio Nedeljko Piščević, koji se našao na pravom mestu da odbijenu loptu posle odbrane Živkovića pošalje u mrežu Železničara. Domaći su uspeli da ublaže poraz u 79. minutu, golom Petra Gigića sa bele tačke, tako da neće potpuno bez izgleda otići na Čika Daču u nedelju od 16 časova.

Nemanja Tomić je do još jedne asistencije mogao i između prva dva gola svog tima, kada je na drugoj stativi pronašao utrčalog kapitena Marka Mirića, koji je lukavo gađao iz mrtvog ugla, ali je Živković uspeo nekako da zaustavi taj udarac. Ekipa Dragana Perišića imala je dosta problema sa odlično postavljenom ekipom Nenada Lalatovića. Najagilniji pred golom Kragujevčana bio je Luka Petrović, koji je u 45. minutu iznudio korner posle kojeg je kreirana najbolja akcija domaćina u prvom poluvremenu. Aleksandar Simčević je posle prekida gađao glavom iz srca šesnaesterca, ali je povratak formalnog domaćina u život odličnom intervencijom sprečio Ognjen Lukić.

Perišić je na poluvremenu uradio ono što je očigledno morao i pre početka utakmice, na teren je poslao Obenga Regana i Miloša Stojčeva, koji su drastično uticali na promenu dešavanja na terenu u drugom poluvremenu. Železničar je na startu drugog dela igre imao odličnu priliku posle prekida koji je izveo Marko Konatar, a potom Lukić nekako uspeo loptu da preusmeri na prečku. Da je tada domaćin uspeo da smanji rezultat, sasvim sigurno bismo gledali mnogo veća uzbuđenja u Smederevu, ovako Radnički je ubrzo uspeo da se konsoliduje.

Nedeljko Pišćević je bio na pravom mestu posle udarca Miloša Vidovića i fantastične intervencije Mladena Živkovića, pa mu nije bilo teko da sa nekih šest metara pošalje loptu u donji desni ugao gola pančevačkog tima. I nakon toga su Pančevci imali odličnu priliku, ali im se nije dalo da se vrate u meč na neki način. Sa druge strane, Kragujevčani su bili u situaciji da budu potpuno posvećeni odbrani svog gola i orijentisani na opasne kontranapade, koji su u nekoliko navrata vrlo lako mogli i do četvrtog gola.

U 75. minutu Stojčev je odlično centrirao, Petar Gigić glavom gađao, a Lukić ponovo intervenisao. Ipak, već u sledećem napadu Petrović je pogodio u ruku Aleksandra Varjačića i iznudio jedanaesterac iz kojeg je Gigić smanjio rezultat. Lalatović je propustio priliku da ranije izvuče iz igre Vajračića, koji je još u 13. minutu zaradio javnu opomenu zbog jednog neopreznog starta, pa je prilično dugo rizikovao da ne dobije i drugi. To se dogodilo u 81. minutu, čime je Železničar dobio priliku da sa igračem više baci sve karte u napad i ozbiljno pritisne goste. Ipak, rezultat se nije promenio.

Revanš mečevi baraža za popunu Superlige igraju se u nedelju, a biće pravo čudo ukoliko Železničar u Kragujevcu uspe da nadoknadi ogromnu prednost ekipe Nenada Lalatovića. Pančevcima dodatni problem predstavlja činjenica da se u baražu Superlige još uvek računa gol u gostima.

BARAŽ ZA SUPERLIGU - PRVE UTAKMICE:

Železničar Pančevo - Radnički Kragujevac 1:3 (0:2)

/Gigić 81 - Ubiparip 20, 29, Piščević 61/

IMT - Novi Pazar (u toku)

Napomena: Revanš mečevi su na programu u nedelju


tagovi

Nemanja TomićNenad LalatovićPetar GigićNedeljko Piščević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara