Pogodak Tomasa Belmontea dovoljan tek za remi (© Reuters)
Pogodak Tomasa Belmontea dovoljan tek za remi (© Reuters)

Kraj grupne faze fudbalskog turnira: Ispali Argentinci i Francuzi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.07.21. | 15:13

Poznati četvrtfinalni parovi

Red euforije, red razočaranja. Pre nekoliko sedmica slavila je Argentina osvajanje Kopa Amerika, danas tuguje usled rane eliminacije sa olimpijskog turnira. Dvostruki pobednik (iz Atine 2004. i Pekinga 2008) završio je takmičenje u Tokiju sa samo četiri od potencijalnih devet bodova, zbog čega se pokunjen vraća kući.

Natrag u Južnu Ameriku Gaučose je poslao remi sa Španijom u poslednjem kolu Grupe C – 1:1. Doduše, zadatak im je bio vraški težak, trebalo je da savladaju izuzetno snažnu selekciju sa Pirineja, ali dalje od remija nisu mogli.

Izabrane vesti

Crvenu furiju je do prednosti doveo Mikel Merino u 66, da bi bod Argentini tri minuta pre kraja doneo Tomas Belmonte, član Lanusa. Na taj način ekipa bez zvučnih imena oprostila se od Olimpijskih igara.

Osim Španaca, u četvrtfinale su se plasirali i Egipćani. Afrička selekcija bila je bolja od Australije (2:0) i imaće šansu da se primakne osvajanju medalje, iako je to malo ko od nje očekivao.

Sa turnira su eliminisani i Francuzi. Leto započeto ranim ispadanjem seniorske selekcije sa Prvenstva Evrope (u osmini finala bolji bili Švajcarci) nastavilo se padom na Olimpijskim igrama. Samo jednu pobedu, i to tesnu, na mišiće, u nadoknadi, ostvarili su Galski petlovi u Japanu – nad Južnom Afrikom – da bi posle premijere sa Meksikom, pognutih glava napustili i teren posle okršaja sa domaćinom.

Japan je slavio 4:0, pogocima Takefusoa Kube i Hirokija Sakaija u prvom, te rezervista Kodžija Mijošija i Dajzena Maede u drugom poluvremenu. Azijatima dovoljno za status pobednika Grupe A sa maksimalnih devet bodova i nagoveštaj da su spremni za odličje. Galski petlovi očigledno nisu, iako ih je u dosadašnjem toku takmičenja vukao Pjer Andre Žinjak. Iskusni napadač danas je posustao i to je koštalo Francuze.

Kao drugoplasirani u ovoj grupi u četvrtfinale su se plasirali Meksikanci, tako što su bez problema savladali Južnu Afriku.

Parovi četvrtfinala (31. jul) su:

Japan – Novi Zeland

Španija – Obala Slonovače

Južna Koreja – Meksiko

Brazil – Egipat

OLIMPIJSKI TURNIR U FUDBALU

Treće kolo

Grupa A

Francuska – Japan 0:4 (0:2)

/Kubo 27, Sakai 34, Mijoši 70, Maeda 90+1/

Južna Afirka – Meksiko 0:3 (0:2)

/Vega 18, Romo 45, Martin 60/

Grupa B

Južna Koreja – Honduras 6:0 (3:0)

/Hvang Ui Džo 12, 45+5, 52, Von du Dže 19 pen, Kim Jin Ja 64, Li Kang In 82/

Rumunija – Novi Zeland 0:0

Grupa C

Španija – Argentina 1:1 (0:0)

/Merino 66 – Belmonte 87/

Australija – Egipat 0:2 (0:1)

/Rajan 44, Hamdi 85/

Grupa D

Nemačka – Obala Slonovače 1:1 (0:0)

/Loven 73 – Henriks 67 ag/

Suadijska Arabija – Brazil 1:3 (1:1)

/Al Amri 27 - Kunja 14, Ričarlison 76, 90+3/



tagovi

Fudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineFudbalska reprezentacija Francuskefudbal na olimpijadiOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara