Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kraj Kruzeirovog sna o eliti: Ziheraška taktika ponovo koštala Skolarija

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 03:57

Ponte Preta posle preokreta savladala četvorostrukog šampiona Brazila u okviru 31. kola Brazila 2

Problemima Kruzeira ne nazire se kraj. Posle remija protiv CSA (1:1) i Avaija (1:1), izabranici Luiza Skolarija poraženi su posle preokreta na gostovanju Ponte Preti (1:2).

Utakmicu u Sao Paulu bolje su otvorili gosti koji su već u 9. minutu stigli do vođstva. Manoel je centaršut Mačada iz kornera pretočio u gol, međutim upravo pogodak štopera ispostavio se kao jedino što je četvorostruki šampion Brazila pokazao u ofanzivi.

Izabrane vesti

Gotovo po identičnom scenariju isa prethodnog gostovanja, gde ih je defanzivna taktika protiv Avaija koštala dva boda, Kruzeiro je nakon vođstva podigao gard i fokusirao se na odbranu.

Filozofija kluba iz Belo Horizontea imala je efekta do 65. minuta, a onda je domaćin konačno, preko Luizaa, pronašao put do mreže. Pogodak defanzivca Ponte Prete posle nespretne reakcije rivala nakon kornera predstavljao je vetar u leđa domaćinu koji je Rodriges do Nasimento šest minuta kasnije pretočio u potpuni preokret. Fudbaler Ponte Prete je želeo da uputi centaršut, ali je lopta prevarila defanzivce i golmana Kruzeira i završila u mreži.

Rezultat iz 71. minuta ostao je na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka, te je Ponte Preta stigla do 13. pobede posle 31 odigranog meča.

Sa druge strane, Kruzeiro trenutno ima učinak od 12 pobeda, 10 remija i devet poraza te se prilično udaljio od četvrtog mesta koje vodi u viši rang i pa povratak u elitu posle tri utakmice bez trijumfa predstavlja nemoguću misiju.


BRAZIL 2 - 31. kolo

Sreda

Nautiko - Kuiaba 2:0 (2:0)

/Rafael 58, Karlos 85/

Ponte Preta - Kruzeiro 2:1 (0:1)

/Luizao 65, Nasimento 71 - Manoel 9/

23.00: (2,35) Sampaio Korea (2,95) Guarani (3,15)

23.15: (2,00) Botafogo SP (3,05) Oeste (4,00)



tagovi

Ponte PretaKruzeiroLuiz Felipe SkolariBrazil 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara