Kraj natezanjima, Tavamba se izvinio i potpisao na dve godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.20. | 11:35

Miljenik Partizanovih navijača ostaje na dobro poznatoj adresi

Ratne sekire zakopane. Olovka u ruci i papir na stolu. Ostade Lenadre Tavamba u Al Tavunu. Klub iz Saudijske Arabije potvrio je da je Kamerunac potpisao novi ugovor koji predviđa da još dve godine nosi žuti dres.

Ovim je rešen višemesečni nesporazum između bivšeg Partizanovog napadača i čelnika kluba. Svako je od letos imao svoju verziju da li je i pod kojim uslovima saradnja zavrđena, pominjalo se čak i pokretanje sudskog procesa kako bi se stvari isterale na čistac, da bi na kraju Tavamba produžio saradnju. Uz, kako su to saopštili mediji u Saudijskoj Arabiji, prethodno izvinjenje čelnicima za postupke tokom leta.

Izabrane vesti

O čemu se radi?

Krajem juna Tavambi je istekao ugovor sa Al Tavunom. Procenio je da više nema potrebe da dolazi na treninge i počeo da traži novu sredinu. Između ostalog i zbog toga što su rukovodioci propustili šansu da pre isteka ugovora automatski produže saradnju na osnovu koje bi Lenadreu primanja skočila na 1.000.000 dolara po sezoni. S druge strane, pominjalo se da ima ponude iz ambicioznijih sredina, ali kako je vreme prolazilo, a dogovora nije bilo, otvarao se prostor za nove pregovore s a klubom koji ga je leta 2018. doveo iz Partizana.

Al Tavun je drugačije sagledavao realnost. Smatrao je da je Tavamba i dalje igrač pod ugovorom i za njegovu slobodu tražio 3.000.000 dolara. Pretio da će slučaj predati organima FIFA pod obrazloženjem da je napadač samoinicijativno prestao da dolazi na treninge.

Da se slučaj ne bi vukao po sudovima, a sam Tavamba propustio celu takmičarsku godinu, pronađeno je rešenje u vidu novog ugovora. Imaće gorostas iz Juande priliku da podeblja učinak na Bliskom istoku, pošto je dosad u dresu Al Tavona postigao 31 i namestio šest golova, bio najzaslužniji fudbaler u pohodu na Kup Saudijske Arabije.



tagovi

Al TavonLeandre Tavamba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara