(© MN Press)
(© MN Press)

Kraj posle deset utakmica: Davor Berber napustio Novi Pazar

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 16:37

Šuška se o Nenadu Lalatoviću…

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Možda i očekivano, šestoplasirani kolektiv Mozzart Bet Superlige za sezonu 2022/23 neće nastaviti saradnju sa dosadašnjim šefom struke Davorom Berberom, koji se u drugom mandatu kraj Jošanice i Raške zadržao nešto duže od dva meseca.

Izabrane vesti

Plavi su se na već tradicionalan način kad su ovakve situacije u pitanju oglasili na klupskoj internet stranici.

Treneru Davor Berberu poslednjeg dana maja istekao je ugovor s Novim Pazarom i saradnja neće biti nastavljena. Zahvaljujemo mu se na radu i trudu, posebno na hrabrosti da preuzme klub u jednom delikatnom trenutku tokom sezone (posle napada grupe navijača na golmana i kapitena Filipa Kljajića, kada je od trenerskog posla odustao tek ustoličeni Feđa Dudić). Berberu želimo sreću i uspeh u daljoj karijeri. U potrazi smo za novim čovekom, koji će preuzeti naše kormilo”, saopštili su Pazarci.

U sličnom tonu govori i Berber, a pominje i moguće buduće destinacije.

“Proši put kad sam odlazio, ostavio sam mogućnost povratka. Realno, ne verujem da ću i treći put biti u prilici da vodim Pazar. Nismo se dogovorili, svako gleda svoj interes. Klubu želim sve najbolje u narednom periodu, kao i novom treneru. Imam i ja neke svoje ambicije. Postoje priče sa klubovima iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Irana, ali je u opticaju i region. Nešto konkretnije znaću narednih dana”, veli Berber.

U prvom novopazarskom mandatu, Berber je na 15 utakmica u završnici sezone 2020/21 sa ekipom osvojio 25 bodova i ostao u ligi. Sada je na deset utakmica stigao do cifre sedam, uz ispadanje u četvrtfinalu Kupa Srbije od TSC-a u Bačkoj Topoli (0:4).

Niko nije vodi Pazarce na više utakmica u najjačem srpskom fudbalskom rangu (25), a tu je i rekord po broju postignutih golova (33).  

Ko bi mogao da nasledi Berbera, pitanje je sad? Iako mu u poslednje vreme i nije išlo najbolje, sigurno da je večiti kandidat za užarenu klupu Nenad Lalatović, ali i još neki mladi treneri sa jakim fudbalskim pedigreom iz igračkih dana.

U klubu nisu ništa komentarisali, što je negde i prirodno, s obzirom da se čeka skupština izbornog karaktera. Tek posle toga trebalo bi da se potraže novi trener i pojačanja. Trebalo bi…       



tagovi

MOZZART SuperligaFK Novi PazarNovi PazarDavor Berber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara