Saša Stojanović (©MN press)
Saša Stojanović (©MN press)

Kraj puta jednog fudbalskog majstora

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.06.20. | 10:08

Saša Stojanović završava karijeru u 37. godini

Kada ste u omladinskoj konkurenciji kapiten igračima kao što su Nenad Milijaš i Danko Lazović, onda to jasno govori o vašem potencijalu i fudbalskim mogućnostima. Kada biste sve sve trenere i saigrače Saše Stojanovića pitali o kakvom se igraču radi, dobili biste isti odgovor - majstor.

Ono što je činjenica jeste da nije bilo previše igrača takvog kvaliteta, a koji pritom nisu uspeli da iskažu sav svoj potencijal. Popularni Caki se pojavio izuzetno rano, bio je dominantan u omladinskim kategorijama, pa ga je već sa 18 godina u svoje redove doveo PSV Ajndhoven, na insistiranje trenera Erika Gereca. Bio je to najskuplji transfer u istoriji Meraklija, ali možda i potez koji je Stojanovića koštao znatno bolje karijere.

Izabrane vesti

U Ajndhovenu je proveo čak pet godina, ali je došao u pogrešnom trenutku. Filipsovci su tada u tada imali pravi drim-tim sa Van Bomelom, Kokuom, Romedalom, Robenom, Kežmanom, igrali su polufinale Lige šampiona, pa Stojanović nije imao prostora u toj konkurenciji. Do kraja ugovora je igrao za mladi tim PSV-a i Ajndhoven, u koji je potom prešao kao slobodan igrač.

Stojanović nikada nije krio da je sa svojim kvalitetom i potencijalom morao da napravi bolju karijeru. Pregovarao je sa Crvenom zvezdom i pre odlaska u PSV, ali je tada preovladao i interes Radničkog. Kasnije je zaobilaznim putem stigao do Marakane. Imao je već 32 godine i nije uspeo da pokaže svoj kvalitet. U sezoni 2015/2016. je osvojio titulu na stadionu Rajko Mitić, ali je odigrao svega šest utakmica i postigao jedan gol. Jednostavno, konurencija u crveno-belom dresu je bila ogromna, a pritisak nakon eliminacije od Kairata u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope preveliki. Cakiju se trenutak ponovo nije poklopio.

Nakon odlaska iz Ajndhovena Stojanović je dve godine bio standardan u Rozendalu, a potom je, sve do prvog povratka u Niš 2012. godine, svake sezone menjao klub. Igrao je za Aris iz Limasola, Haopel Haifu i Etnikos. Prvi deo sezone 2014/2015. proveo je u Univerzitatei iz Kluža, a potom se javila Crvena zvezda. Prolećni deo sezone je bio obećavajući, Stojanović je odigrao 14 mečeva i postigao jedan gol tog proeća, ali je potom pao u drugi plan. U januaru 2016. godine se vratio u Niš i ostao sve do današnjeg kraja karijere.

Današnji meč sa TSC-om biće izuzetno emotivan za 37-godišnjeg fudbalera.

"Sigurno da mi nije lako pred ovaj susret. Biće puno emocija, ali odluku da okončam karijeru doneo još pred početak sezone. Srećan sam što će se moja poslednja utakmica u karijeri igrati u Nišu, na stadionu na kojem sam načinio svoje prve fudbalske korake. Iskoristio bih priliku da pozovem Meraklije i sve Nišlije da dođu na Čair u što većem broju, jer bi mi bila velika čast i zadovoljstvo da još jednom igram pred njima", rekao je kapiten Radničkog na konferenciji pred poslednji meč u karijeri.


tagovi

Saša StojanovićRadnički NišSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara