Kraj sage: Dinamo prodao štopera u Lajpcig za 19.000.000 evra, tu su bonusi, procenti

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.09.20. | 09:53

Joško Gvardiol istrajao u tome da ode u Bundesligu umesto u Premijeršip

Saga je završena. Jedan od najtalentovanijih defanzivaca evropskog fudbala Joško Gvardiol dogovorio je prelazak u redove Red Bul Lajpciga. Na prodaji mladog štopera zagrebački Dinamo će zaraditi 19.000.000 evra i procente od dalje prodaje. Nije zanemarljiva ni činjenica da će Gvardiol ostati u Dinamu na pozajmici do kraja godine, ili možda čak takmničarske sezone, pišu Sportske novosti.

Dinamo je prvo dobio fantastičnu ponudu Lids Junajteda. Povratnik u Premijer ligu želeo je da za Gvardiola isplati 22.000.000 evra, uz 20 posto od naredne prodaje. Međutim, mladi Hrvat je odbijao takvu opciju, svestan da bi u redovima ekipe iz Jorkšira imao limitiranu minutažu. I da klub kao što je Lids ne bi mogao da mu ponudi kvalitetan razvoj.

Izabrane vesti

Gvardiola je u Engleskoj za četiri godine trebalo da zaradi blizu šest miliona evra. Međutim, on je želeo isključivo u Nemačku. Na kraju su Bikovi podigli ponudu. Sa lako ostvarivim bonusima Dinamo bi na prodaji Joška Gvardiola polufinalisti Lige šampiona mogao da zaradi 19 miliona evra. Plus još milion ili dva kada se mladi štoper definitivno preseli u redove Red Bula.

Dinamo je već uspešno poslovao sa Red Bulom. Prošle zime put Lajpciga je krenuo Dani Olmo, mladi španski reprezentativac plaćen 17.000.000 evra. 


tagovi

Dinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara