Igračii Novog Pazara slave opstanak u Superligi
Igračii Novog Pazara slave opstanak u Superligi

Kraj sage: Novi Pazar dobio licencu za Superligu

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.06.21. | 17:45

Rad i definitivno u drugoj ligi

Dileme više nema: Novi Pazar će u narednoj sezoni igrati u Superligi pošto je skupio potrebnu dokumentaciju i dobio licencu, preneo je danas Sportklub. Očekuje se samo da organi FSS na redovnoj sednici Izvršnog odbora potvrde odluku Komisije za žalbe u postupku licenciranja.

Dugo je vladala saga o mogućnosti da Novi Pazar, i pored izborenog opstanka, bude prebačen u niži rang. Međutim, prema informacijama Sportkluba Novopazarci su, prošlog utorka, dostavili članovima Odbora za hitna pitanja FSS potvrdu o izmirenju dugovanja, na osnovu takozvanog UPPR postupka. Najuže rukovodstvo srpske kuće fudbala prosledilo je predmet, nadležnoj komisiji, na proveru. Sport klub javlja da je u petak održano famozno zasedanje, daleko od očiju javnosti, i Novi Pazar je definitivno dobio zeleno svetlo za takmičenje u elitnom rangu i u narednoj sezoni.

Izabrane vesti

Na taj način srušene su nade beogradskog Rada da može da opstane u eliti.

„Podsetimo, FSS je prošle sezone, upravo, zbog Novog Pazara, zvanično pozivajući se na pandemiju virusa korona, suspendovao takozvani finansijski kriterijum u postupku licenciranja. Klub, administrativno prebačen iz Prve u Super ligu, ranije je ušao u unapred pripremljeni plan reorganizacije, servisirajući istovremeno zaostala dugovanja i redovne obaveze i nikako nije mogao, u situaciji vanrednog unapređenja, da zadovolji najzahtevniju tačku“, piše Sportklub.

 


tagovi

FK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara