Tomas Tuhel (©Reuters)
Tomas Tuhel (©Reuters)

KRAJ! Tuhel i Bajern dogovorili razvod na kraju sezone, ko će na klupu bavarskog giganta?

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.02.24. | 10:36

Pominju se pre svih Ćabi Alonso, ali i Murinjo, Konte, Sebastijan Henes, čak i Zinedin Zidan...

Strpljenje je varljiva kategorija. U jednom trenutku svakako istekne, a u Minhenu su shvatili da dalje ne može ovako. Uprava Bajerna i Tomas Tuhel su se u toj oceni saglasili i shodno tome odlučili da zajedno izdrže do kraja sezone, a da onda svako ide na svoju stranu.

Vest je prvi objavio ugledni Florijan Pletenberg sa nemačkog Skaja, zatim je potvrdio i najtiražniji nemački dnevnik Bild, a onda je došla i potvrda iz samog kluba.

Izabrane vesti

U otvorenom, dobrom razgovoru, došli smo do zajedničke odluke da na leto prekinemo saradnju. Naš cilj je da izvršimo sportsko prestrojavanje sa novim trenerom za sezonu 2024/2025. Do tada, svaka individua u klubu će biti izazvana kako bismo ostvarili maksimum u Ligi šampiona i Bundesligi. Odgovornost je i na timu. Posebno u Ligi šampiona, uvereni smo da ćemo posle 0:1 u Rimu, pred našim navijačima na Alijanc Areni izboriti plasman u četvrtfinale“, rekao je izvršni direktor Bajerna Jan Kristijan Dresen.

Tomas Tuhel je bio mnogo manje raspoložen za priču.

Dogovorili smo se da prekinemo saradnju na kraju sezone. Do tada, moj stručni štab i ja ćemo naravno učiniti sve što možemo da klubu obezbedimo maksimalan uspeh“.

Istina je da se ovakav rasplet i dao naslutiti, jer Tuhelu već neko vreme nije išlo na Alijanc Areni. Bajern je posle dva uzastopna poraza u Bundesligi na velikih osam bodova zaostatka za Bajerom iz Leverkuzena, koji ga je baš pre 11 dana ponizio pobedom od 3:0. Pride je ispao iz Kupa, a izgubio je i prvi meč sa ekipom Lacija u osmini finala Lige šampiona.

Na sva ta rezultatska posrnuća nadovezalo se i nezadovoljstvo brojnih Bajernovih asova. Posebno je u javnosti odjeknula verbalna rasprava Jozue Kimiha sa pomoćnim trenerom Zoltom Levom što je u medijima shvaćeno kao krunski dokaz da je Tuhel izgubio svlačionicu.

Sigurno je samo jedno: Bajern već dugo ni ne podseća na onu mašinu koja je do pre koju sezonu mlela svakoga ko bi joj se našao na putu. Prošle sezone se nekako i izvukao pošto mu je kiks Borusije protiv Majnca (2:2) u poslednjem kolu uručio 11. uzastopnu titulu prvaka Nemačke.

Ali u Minhenu su se na to već navikli. Tamo žele da dominiraju Evropom, kao što su činili do pre desetak godina kada su uz Real i Barselonu izgledali kao najorganizovaniji klub planete. Prošle sezone ih je u četvrtfinalu Lige šampiona isprašio Mančester Siti. U Bajernu na takve poraze nisu navikli.

Zato se već priča o mogućim naslednicima. I svakakva su se imena već pominjala. Italijanski Korijere delo Sport pisao je o Zinedinu Zidanu, ali je on uvek vodio samo timove u zemljama čiji jezik govori. Atletik je pominjao Bajerovog Ćabija Alonsa, što bi imalo smisla jer Bajern voli da sebe osnaži time što će oslabiti konkurenciju, a trenutno u Nemačkoj nemaju veću od Aspirindžija. Problem je samo što je Alonsa pikirao i Liverpul, koji želi i Bajerovog sportskog direktora Simona Rolfsa.

Pletenberg ipak tvrdi: Alonso je apsolutno prvi pik Bajerna. I to bi tako išlo uz Bavarce. Da "sahrane" ambicije rivala iz Leverkuzena usred velike euforije.

Bild podseća da Žoze Murinjo već mesecima uči nemački jezik i dodaje da to nije slučajno, a tvrdi da posao u Bajernu sanja i Antonio Konte, koji sanja i pehar Lige šampiona. Tu je naravno i redovni kandidat Hansi Flik, na kraju i Sebastijan Henes, koji ove sezone obavlja fantastičan posao u Štutgartu, a pride je bratanac Bajernove legende Ulija Henesa.

Do leta – ima vremena Bajern da razmisli. Ali želeće Nemci što pre da pronađu rešenje. Jer još jednom: oni su navikli na surovu supremaciju i ovakve okolnosti im izazivaju tešku migrenu.


tagovi

Tomas TuhelBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara