Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragović

Kraj velike ere: Aleksandar Dragović se oprostio od Zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 16:05

Sledeća destinacija Austrija iz Beča

Crvena zvezda od danas mora da traži novog štopera! Postojala je ideja da se ugovor sa kapitenom Aleksandrom Dragovićem produži, pregovori su trajali poslednjih mesec dana, ali je bivši kapiten crveno-belih odlučio da napusti Beograd kao slobodan igrač.

Odluku o odlasku iz Crvene zvezde saopštio je čelnicima kluba na prijateljskom sastanku i otkrio da će u narednom periodu igrati za matičnu Austriju iz Beča.

Izabrane vesti

„Hvala Crvenoj zvezdi na izuzetnoj ponudi i na svemu što mi je dala. Veoma mi je teško, ali doneo sam odluku u dogovoru sa porodicom da se vratim u Austriju“, poručio je Dragović.

Ostaće Aleksandar Dragović u lepom sećanju navijačima, stručnom štabu i rukovodstvu Crvene zvezde. Bez ikakve sumnje iskusni štoper je jedna od najboljih investicija crveno-belih u poslednjih nekoliko godina. Došao je 2021. godine kao slobodan igrač, dokazujući veliku ljubav i lojalnost klubu... Imao je vanserijsku prvu sezonu, ali je i kasnije bio jedan od najboljih igrača timova Dejana Stankovića, Vladana i Miloša Milojevića.

Od Crvene zvezde se oprostio trećom duplom krunom i trijumfom nad Vojvodinom od 2:1 u finalu kupa. Po načinu radovanja moglo se naslutiti da su mu dani u Beogradu odbrojani, pošto se u naletu emocija popeo na prečku i dirigovao navijanjem.

„Veliki igrač postaješ onog trenutka kada ispuniš dečačke snove, a o ljubavi prema Zvezdi si svima zadao domaći zadatak. Kada shvatiš da uprkos tome što imaš više od 100 utakmica u najboljim ligama na svetu i u dresu reprezentacije, nećeš biti sve ono o čemu si maštao, ako ne obučeš crveno-beli dres, e onda si ti zvezdaš od glave do pete! I sve ono što si ikada uradio staje u taj osećaj kada izađeš iz čuvenog tunela, a oko tebe 50.000 zvezdaša, jer to je nešto drugo, to nije samo fudbal. To je ispit karaktera koji si ti položio čistom desetkom. Veliki čovek ostaješ kada i posle svega toga budeš svaki dan nasmejan, srdačan, raspoložen. Kada postaneš svestan da si ti klub koji predstavljaš i koji voliš, onda u svakom trenutku znaš kako treba da se ponašaš. Hvala ti što si nas sve još jednom podsetio koliko je Zvezda moćna i koliko Zvezda može da se voli. Zidovi Marakane će zauvek pričati o jednoj velikoj ljubavi, a tvoji klizeći startovi će biti urezani u glavi svih navijača koji te toliko obožavaju“, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Aleksandar Dragović je za Crvenu zvezdu odigrao 135 mečeva, postigao sedam golova i upisao tri asistencije.


tagovi

Aleksandar Dragović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara