Kraj Vilas Boasa u Marselju

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 17:50

Razrešen je dužnosti, a uslediće možda i disciplinske kazna kluba sa Velodroma

Kraj Andrea Vilas Boasa u Marselju. Na ovaj ili onaj način. Posle izlaganja na konferenciji za medije i javnog isticanja da želi da ode, Marselj se zvanično oglasio putem saopštenja i istakao da je Boas razrešen dužnosti. Čini se da je prvo suspendovan, dok se ne nađe način za raskid saradnje. Ili dok ne dođe pravi momenat za tako nešto.

Vilas Boas je prethodno zvanično rekao da nije zadovoljan dovođenjem Olivijea Nčama iz Seltika, da to nije profil igrača kakvog želi i otkrio je da je zatražio da ode.

Izabrane vesti

Marselj je imao odgovor.

"Olimpik Marselj objavljuje razrešenje dužnosti Andrea Vilasa Boasa. Odluka je neizbežna posle ponavljanja akcija i ponašanja koji štete instituciji i zaposlesnima u klubu. Komentari koje je imao danas na konferenciji za medije su neprihvatljivi. Njegov odličan rad ne dovodimo u pitanje. Moguće sankcije će biti preduzete protiv Vilasa Boasa prema disciplinskom postupku", ističe se na sajtu Marselja.

Francuski mediji ovakvo saopštenje tumače kao suspenziju pred otkaz, a možda je Marselj to namerno i učinio da bi mogao Boasa da kazni novčano, što je klub sa Velodroma i najavio. Sa druge strane, ovakvo saopštenje su neki protumačili i kao direktan otkaz.

Razlozi za onakvu reakciju Boasa na konferenciji za medije su potezi čelnika u završnici januarskog prelaznog roka. Pre pet dana Morgan Sanson je prodat Aston Vili za 15.000.000 evra, bez znanja trenera dovedena je zamena u liku Olivijea Nčama iz Seltika (pozajmica), a u ponedeljak je Nemanja Radonjić prosleđen na pozajmicu u Hertu, a da je strateg to saznao među poslednjima.

Cela situacija u Marselju je haotična, a posle ovog zvaničnog saopštenja Marselja jasno je da je svaki most saradnje srušen, te da je ovde kraj za Vilasa Boasa u Marselju.


tagovi

Andre Vilas-BoasZimski prelazni rok 2021međunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara