(©MN Press)
(©MN Press)

Kraj za Aničića u Novom Pazaru, klupi najbliži Dobrašinović

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 21:00

Sporazumni raskid Pazaraca i dosadašnjeg trenera

Neki su spekulisali i ispostavilo se da nisu pravili račun bez krčmara. Remijem bez golova protiv Radnika iz Surdulice u Nišu stavljena je tačka na saradnju Novog Pazara i trenera Dragana Aničića dogovorena početkom juna. Umesto planiranih godinu dana, a to je za srpsku fudbalsku scenu cela jedna epoha, Aničić se na obalama Jošanice i Raške zadržao tek nešto više od dva i po meseca. Između prvog i poslednjeg pozdrava s Pazarcima, sproveo je u delo pripreme i vodio ekipu na četiri prvenstvene utakmice.  

Pre tačno 22 dana, Plavi su slavili trijumfalan početak sezone i tri boda sa premijere kući pred praznim tribinama protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca (2:0), posle čega su usledili vezani porazi od Javora u Ivanjici (1:3) i beogradskog IMT-a u infarkt završnici bez publike u Pazaru (3:4). Ispostavilo se da bod u vojevanju sa Radnikom na Čairu (0:0) nije bio dovoljan da Aničić i njegovi saradnici ostanu u radnom odnosu i uoči petog kola, u kojem Novopazarci dočekuju tim pančevačkog Železničara (nedelja, 17.30 – Arena Sport 2). Sporazumni raskid otkucan je posle treninga, u smiraj drugog dana tekuće sedmice.

Izabrane vesti

Novi Pazar je tako postao četvrti kolektiv u Mozzart Bet Superligi koji je krivca za rezultate nesrazmerne očekivanjima klupskih čelnika na startu takmičarske 2023/24 pronašao u stručnom kadru, posle Vojvodine, Čukaričkog i upravo Železničara. Novosadska Stara dama, Brđani i Pančevci još ranije su se razišli sa Radoslavom Batakom, Dušanom Kerkezom i Predragom Roganom, a zamenili su ih Rankom Popovićem, Igorom Matićem i Aleksandrom Lintom.

Ko će naslediti Aničića, pitanje je sad! Gradom kruže neka već standardna imena za ovakve, ne retke prilike, ali čini se da bi na užarenu klupu pre ostalih potencijalnih kandidata mogao bivši reprezentativac Kipra Siniša Dobrašinović, što je iznenađenje za mnoge. Beranac rođen 1977. godine krajem prošlog milenijuma nosio je dres Novog Pazara u drugoligaškom karavanu tadašnje Savezne republike Jugoslavije, ali je dugu igračku i nakon toga trenersku karijeru mahom vezao za Kipar. Najjaču kiparsku selekciju predstavljao je kao fudbaler na 28 utakmica, da bi kasnije bio i član stručnog štaba nacionalne selekcije te ostrvske države Mediterana.  

Dobrašinovića sa sedam godina starijim Aničićem povezuje – Rudar iz Pljevalja. Potencijalno novi trener momaka u plavo-belim dresovima počeo je da igra fudbal na ozbiljnom nivou u tom crnogorskom klubu, dok je sada već bivši kormilar Plavih letos upravo iz Pljevalja stigao u Pazar.             

                                 


tagovi

FK Novi PazarDragan AničićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara