Obamejan (AFP)
Obamejan (AFP)

Kraj za Obamejana u dresu Gabona?

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 12:24

Selektor Pantera Novu pesimističan posle incidenta u Gambiji

Gambija je pobedila Gabon pre četiri dana u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, ali odjeci svega onoga što je prethodilo utakmici, čuli su se nekoliko dana posle i kao bujica bi mogli da odvuku Gabonce od kontinentalne smotre. Gambijske vlasti su pod paravanom mera povodom pandemije kovida-19 oduzele pasoše Pjer Emeriku Obamejanu i saigračima, koji su satima morali da spavaju na podu aerodroma pre nego što su ušli u državu. Prva zvezda selekcije Gabona bes je izrazila salvom objava na svom Tviter nalogu, a selektor Patris Novu opravdano strahuje, da se posle svega viđenog u Gambiji, Obamejan neće vraćati u državni tim.

Afrička fudbalska asocijacija pokrenula je istragu povodom incidenta uz sumnju da su Gabonci ciljano zadržani na aerodromu kako bi nedovoljno spremni ušli u duel sa domaćom selekcijom. Na kraju, poraz od Gambije najmanje brine selektora Pantera jer teško da će istraga išta promeniti po pitanju Obinog ostanka u reprezentaciji. Takav je bar stav Novua.

Izabrane vesti

“Arsenal je stupio u kontakt sa Pjer-Emerikom. Mislim da nema povratka posle saznanja Tobdžija u kakvim im je uslovima bila prva zvezda tima. Neće mu dozvoliti da ponovo obuče reprezentativni dres, a tako će biti i sa drugim fudbalerima. I to je razumljivo. Dosta igrača nastupa na najvišem nivou i moraju da imaju komfor tokom reprezentativnih obaveza. To nije bio slučaj ovoga puta. Svi su prespavali na podu. Zamislite samo, da Obamejan, igrač kojeg Arsenal plaća preko milion evra mesečno, doživi povredu. Zato razumem da su u klubu takođe besni”, ne veruje selektor Gabona da će mu ekipa ostati na okupu prilikom naredne pauze.

Ređale su se objave Pjera-Emerika i tokom boravka na aerodromu, kao i pre i posle utakmice. Sigurno da ga je i poraz u Bandžulu dodatno demoralisao i razbesneo. Kao da bleda izdanja koja pruža u dresu Arsenala na startu sezone nisu bila dovoljna, nego je moralo da kapne još malo ulja na vatru. Iako još uvek nije zvanično, iako bi Gabonci trebalo da se ponovo okupe tek sredinom marta 2021. godine za peto i šesto kolo kvalifikacija, odnosno mečeve sa DR Kongo i Angolom, mogao bi ovo da bude kraj za Obamejana u dresu sa državnim grbom. Bar na neko vreme.




tagovi

Pjer Emerik ObamejanGabon

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara