Artjom Dzjuba (Reuters)
Artjom Dzjuba (Reuters)

Kraj Zenitove serije nepobedivosti, Azmun i Kricjuk poklonili pobedu Sočiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.10.21. | 18:14

Nebeskoplavi izgubili prvi put posle 18 utakmica

Kiks Zenita koji su mnogi priželjkivali, ali u koji je malo ko verovao. Lider ruskog prvenstva pretrpeo je prvi poraz u sezoni, a iznenađenju Sočija u velikoj meri doprineo je Serdar Azmun koji je u finišu prvog poluvremena zaradio direktan crveni karton, te ostavio saigrače na cedilu. Uspeli su Nebeskoplavi u takvim okolnostima, čak i da stignu do prednosti, ali ne i da je sačuvaju - 1:2. Tako je okončana serija nepobedivosti ruskog šampiona koja je brojala 18 utakmica.

Porazom Zenita, Lokomotiva Marka Nikolića ostala je jedina neporažena ekipa u prvenstvu, a velikan iz Sankt Peterburga ostavio joj je šansu da mu se u slučaju pobede nad Rostovim približi na svega tri boda zaostatka.

Izabrane vesti

Na upečatljive detalje čekalo se do 40. minuta - Serdar Azmun je okrznuo loptu koja je ušla u gol, ali istovremeno pogodio protivničkog golmana otvorenim đonom u predelu kuka. Sudija je poništio pogodak, a nakon gledanja snimka odlučio da isključi reprezentativca Irana. Samo tri minuta kasnije domaćin je poveo. Malkom je uposlio Dzjubu, a ruski gorostas četvrtim ligaškim golom doneo prednost Zenitu.

Sredinom drugog poluvremena, ekipa sa Crnog mora je krenula u ofanzivu koja joj je donela preokret i prvi, istorijski trijumf u duelima sa Zenitom. Prvo je Stanislav Kricjuk loše reagovao u nameri da uhvati loptu. Saigrač mu je zasmetao, a to je rezultiralo poklonom za gol Kolumbijca Kasijere. Nepuna četiri minuta kasnije veliki posao pre gola Terekova odradio je Jusupov. Rezervista je "izbacio iz voza" Vilmara Bariosa, a onda kao na tacni poslu\io saigrača na nekih desetak metara od gola.

Soči je ovom pobedom došao brojke od 18 bodova i evrozone, a prva četiri kluba ruskog šampiona staju u pet bodvoa. Čini se da Zenit ipak nije nedodirljiv.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 10. KOLO

Subota

Rubin - Nižnji Novgorod 0:1 (0:0)

/Kalinski 61pen/

Dinamo M. - Krila Sovjetov 0:1 (0:1)

/Ezhov 23/

Arsenal Tula – Himki 0:0

CSKA Moskva – Krasnodar 0:0

Nedelja

13.00: (2,05) Ufa (3,35) Ural (3,80)

15.30: (1,42) Zenit (4,50) Soči (7,75)

18.00: (3,10) Ahmat Grozni (3,25) Spartak M. (2,35)

18.00: (1,85) Lokomotiva M. (3,45) Rostov (4,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ZenitSočiArtijom DzjubaSardar AzmunSerdar Azmun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara