Fudbaleri Palmeirasa (©Reuters)
Fudbaleri Palmeirasa (©Reuters)

Krajnje je vreme da Palmeiras proradi i na domaćoj sceni

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.07.22. | 23:05

Zeleni niz od tri meča bez pobede u brazilskoj Seriji A probaće da prekinu u noći između ponedeljka i utorka, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu, protiv Kujabe

Aktuelni šampion Južne Amerike Palmeiras ozbiljno je zabrinuo svoje navijače. Potpuno se posvetio odbrani trona u Kopa Libertadoresu, tamo se očekivano plasirao u četvrtfinale, ali je zato niz vodu pomalo nesvesno pustio domaće takmičenje. Eliminisan je iz Kupa Brazila, u Seriji A je vezao tri meča bez pobede, a crnu seriju na domaćoj sceni pokušaće da prekine u noći između ponedeljka i utorka, od 01.00 časova, kada će u Sao Paulu da ugosti Kujabu u okviru poslednjeg meča 17. kola šampionata.

Moraju izabranici Abela Fereire da se malo trgnu, jer rezultati koje u poslednje vreme beleže apsolutno su neprihvatljivi. Ostao je Palmeiras bez jednog trofeja u petak, Sao Paulo ga je eliminisao iz Kupa Brazila posle penala, iako su Zeleni trijumfovali u revanšu na svom terenu sa 2:1.

Izabrane vesti

Pre toga je Palmeiras u prvenstvu vezao tri meča bez pobede, savladao ga je u Sao Paulu Atletiko Paranaense sa 2:0, dok je na gostovanjima Avaiju (2:2) i Fortalezi (0:0) osvojio samo po bod. Sve to su iskoristili rivali, pre svih branilac trona Atletiko Mineiro, koji je u ponedeljak u jutarnjim časovima pobedom nad Botafogom (1:0) preuzeo lidersku poziciju barem na jedan dan. Sada crno-beli imaju bod više od zelenih, uz meč više.

Barem je Palmeiras u Kopa Libertadoresu pokazao moć, sa zbirnih 8:0 je eliminisao Sero Portenjo iz Paragvaja, pa je zakazao dvomeč sa Atletiko Mineirom u četvrtfinalu. Prvi od ta dva meča se igra 4. avgusta, do tada ima dovoljno vremena za Fereirin tim da se konsoliduje i vrati prednost u Seriji A.

01.00: (1,25) Palmeiras (5,80) Kujaba (12,0)

Očekuje se da blago oslabljeni tim iz Sao Paula (nedostaju Žailson, Horhe, Rafael Navaro i Roni zbog povreda) znatno ozbiljnije pristupi noćašnjem susretu i prekine loš niz. Istina, Kujaba je u dobroj formi, 15-plasirana na tabeli, sa dva uzastopna trijumfa. Međutim, kvalitet je ipak na strani zelenih.

Na klupi Kujabe mesec i po dana već sedi portugalski stručnjak Antonio Oliveira. On nijednom do sada nije vezao istu startnu postavu na dva uzastopna meča, ali brazilski mediji veruju da će to da uradi baš noćas. Ekipa koja je savladala pre nedelju dana Botafogo sa 2:0 potpuno je na raspolaganju, pa iako su se Pepe i Andre oporavili od povreda, verovatno neće biti izmena.

Palmeiras i Kujaba su odigrali samo dva takmičarska meča, prošle godine u prvenstvu, a nijednom nije pobedila ona ekipa koja je bila domaćin. Prvo je Kujaba slavila u Sao Paulu u avgustu sa 2:0, a posle toga se Palmeiras osvetio u decembru sa 3:1.

BRAZIL 1 – 17. KOLO

Subota

Atletiko PR – Internasional 0:0

Avai - Santos 1:0 (1:0)

/Bisoli 10/

Flamengo - Kuritiba 2:0 (2:0)

/Enrike 13, Dijego 22/

Nedelja

Seara - Korintijans 3:1 (2:1)

/Pačeko 28, Vinja 33, Kleber 76 - Gedes 4/

Žuventud - Gojas 0:0

Sao Paulo – Fluminense 2:2 (2:1)

/Lusijano 34, Patrik 42 – Andre 25, Manoel 64/

Atletiko GO – Fortaleza 0:1 (0:0)

/Mojzes 74/

Botafogo – Atletiko Mineiro 0:1 (0:0)

/Zaračo 55/

Amerika Mineiro - Bragantino 0:3 (0:3)

/Alerandro 2, 7, Sorizo 41/

Utorak

01.00: (1,25) Palmeiras (5,80) Kujaba (12,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1PalmeirasKujaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara