Musijala i Sane (© Reuters)
Musijala i Sane (© Reuters)

Kralj evropskog fudbala: Srušen rekord Mančestera, tri i po godine bez poraza u gostima

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 23:26

Bajern pomera granice

Nastavlja se Bajernova strahovlada evropskim fudbalom. Traje i ne misli da prestane. Pobedom u Rimu, u prvom susretu osmine finala, Bavarci su produžili niz nepobedivosti na gostovanjima u najprestižnijem kontinentalnom takmičenju do te mere da su srušili rekord.

Nemački prvak je na Olimpiku upisao 17. utakmicu bez poraza na gostovanjima i tako nadmašio ostvarenje Mančester junajteda iz perioda od 2007. do 2010. kad su Crveni đavoli vezali 16 takvih mečeva.

Izabrane vesti

Iz ovog obračuna izbačeni su susreti sa lanjskog Fajnal ejta u Lisabonu (Barselona 8:2, Lion 3:0, PSŽ 1:0), jer su igrani na neutralnom terenu, te ih zvanična statistika ne prepoznaje kao utakmice u gostima.

Kako bilo, učinak giganta iz Minhena je zastrađujuć. Poslednji put van Alijanc arene poklekao je u Parizu, na Parku prinčeva, 27. septembra 2017. dok je na klupi još sedeo Karlo Ančeloti (0:3). Potom je sa Jupom Hajnkesom u ulozu glavnokomandujućeg dobio Seltik (2:1), Anderleht (2:1), Bešiktaš (3:1), Sevilju (2:1), odigrao nerešeno sa Realom (2:2), potom sa Nikom Kovačem na klupi tukao Benfiku (2:0), AEK (2:0), ostao neporažena u obračunu sa Ajaksom (3:3), kao i Liverpulom na Enfilud (0:0), te razmontirao Totenhem u Londonu (7:2), pokorio Atinu (3:2 nad Olimpijakosom), a onda je krenula serija Hansija Flika: 6:0 u Beogradu protiv Crvene zvezde, 3:0 protiv Čelsija u Londonu, 2:1 u Moskvi sa Lokomotivom, 6:2 u Salcburgu sa istoimenim prvakom Austrije, 1:1 u Madridu sa Atletikom i ovih 4:1 protiv Lacija u Rimu.

Impresivno.

Inače, kad se računaju svi mečevi u Ligi šampiona Bajern je trenutno u seriji od 18 mečeva koje nije izgubio. Poslednji ga je tukao Liverpul na Alijanc areni 13. marta 2019, rezultatom 1:3.


tagovi

Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara