Detalj sa Olimpika (© Reuters)
Detalj sa Olimpika (© Reuters)

Samoubistvo i iživljavanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.02.21. | 22:48

Bajern oberučke prihvatio poklone Lacija i praktično obezbedio plasman u četvrtfinale Lige šampiona – 4:1

Naslov kao za kriminalni roman. I jeste: odbrana Lacija bila je kriminalna, Bajernova ofanziva romantična.  Scena sa Olimpika jeziva za pristalice rimskog, a dopadljiva u očima pristalica minhenskog giganta koji ništa specijalno nije radio osim što je koristio amaterske greške italijanskog predstavnika i plasman u četvrtfinale Lige šampiona osigurao brže nego što se nadao, ujedno napravio pozornicu na revanšu 17. marta za još jedno stradanje predstavnika Serije A.

Branilac pehara je opravdao ulogu favorita i u razmaku od samo 15 minuta pokazao da je za sastav Simonea Inzagija klasa – 4:1 u prvom susretu osmine finala i već sad izvestan plasman u narednu fazu Lige šampiona, jer je teško poverovati da prvak Evrope ovaku prednost može da ispusti na Alijanc areni. Ne može, jer kakvi god da su, Džerom Boateng i Niklas Zule su, ipak, viši nivo – možda i dva – u odnosu na Matea Musaćija, Brazilca Patrika i Frančeska Ačerbija. Zajedljivi bi rekli da njih trojica ni nacrtanu ovcu ne bi sačuvali. Kakvo su nespretni i(li) uplašeni bili čini se da se i sama ekipa Hansija Flika iznenadila protiv koga igra.

Izabrane vesti

Pritom, Nemci su bili oslabljeni (Toliso, Miler, Gnabri, Daglas Kosta, Pavar) i uzdrmani (za vikend ih dobio Ajntraht, a Lajpcig prišao samo na dva koraka), ali su i dalje mašina. Ne gube glavu i nemaju takve kiksare u odbrani kakve je politikom škrtarenja okupio predsednik Lacija, Klaudio Lotito. Možda to može da prođe protiv Parme, Kaljarija, Sasuola, ali kad se na nju zaleti jedan od najboljih napadača sveta nema joj spasa. Robert Levandovski ne prašta kratke lopte kakve deli Musaćio. Prihata ih oberučke i zato se probio na treće mesto najboljih strelaca u istoriji Lige šampiona.

Kraj već u devetom minutu? Suštinski – da! Ubijeni u pojam – možda i zato što im Izraelac Grinfild nije dosudio penal posle starta Boatenga nad Milinković Savićem – domaći igrači su bili ispod nivoa. Videlo se to, između ostalog, na primeru srpskog reprezentativca koji je u 24. minutu dozvolio Kinglsiju Komanu da ga leko prevari, odigra za Leona Gorecku, vezista Bajerna proigra Džamala Musijalu, a 17-godišnji Englez postane najmlađi strelac Bavaraca u istoriji Lige šampiona.

Za naredna dva gola favorita postarao se Liroj Sane. Pred kraj prvog poluvremena je samo ubacio loptu u mrežu pošto je levom stranom protutnjao Koman, da bi s početka drugog izlomio Patrika posle munjevite kontre i naterao Ačerbija da postigne autogol u pokušaju da spreči da se fudbbal dokotrlja do Alfonsa Dejvisa. Surovo! Četiri gola dao je Flikov tim, a da se maltene nije umorio.

Dao bi još koji da mu je trebalo. Lacio je bio zreo da primi, na primer, sedam, koliko i Roma, baš pod Bavaraca oktobra 2014. Ofanzivci sadašnjeg sastava jesu se iživljavali nad primetno slabijim rivalom, ali ne kao Gvardiolina kaznena ekspedicija pre šest i po godina.

Ovaj Bajern deluje spreman da ponovi uspeh iz Lisabona. Ako ovako nastavi...

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA, PRVA UTAKMICA

Lacio – Bajern 1:4 (0:3)

/Korea 49 – Levandovski 9, Musijala 24, Sane 42, Ačerbi 47 ag/


tagovi

Liga šampionaBajern MinhenRobert LevandovskiLeroj Sane

Obaveštavaj me

Bajern
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara