Kašiva Rejsol (©AFP)
Kašiva Rejsol (©AFP)

Kraljevi sunca protiv Azura, Kašiva bi da prekine crnu seriju kod kuće

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 06:17

Duel ekipa iz sredine tabele, Oita poslednji put slavila pre sedam godina

U odloženom susretu 27. kolu japanske Džej lige Kašiva Rejsol na svom Sankjo Frontir stadionu dočekuje ekipu Oita Trinita. Kraljevi sunca ugostiće Azure, na tabeli ih odvaja 10 bodova, a do kraja sezone ne mogu ni gore ni dole. Kašiva još uvek ima teoretske šanse da se domogne trećeg mesta i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok Oita sa 37 bodova nema preveliki motiv, daleko je i od dna tabele, ali ove sezone svakako nema ispadanja u šampionatu Japana zbog globalne pandemije izazvene virusom korona, pa ekipe o opstanku ne moraju da brinu.

Ekipa Rejsola ima daleko veću tradiciju, dvostruki su šampion Japana, postoje već 80 godina i uglavnom su igrali u elitnom rangu. Oita je sa druge strane pre par godina igrala u trećem rangu, klub je osnovan 1994. godine i može da se pohvali osvojenim trofejima u Džej 2 i Džej 3 ligi, kao i Liga kupu iz 2008. godine.

Izabrane vesti

Kašiva ima ozbiljniji motiv, već četiri meča nisu uspeli da slave na svom stadionu. Ipak, mogu da se pohvale da su na poslednja dva gostovanja nadigrali poslednjeplasirani Vegalta Sendai (2:0), kao i da su potpuno iznenadili Kašimu (4:1). Sa druge strane, ekipa Oite vezala je tri meča bez trijumfa, imaju najgori napad lige sa samo 30 postignutih golova na isto toliko mečeva ove sezone, a sada gostuju trećem najboljem napadu lige (58).

Što se tiče sastava, trener Kašive Nelsinjo Baptista ne može da računa na defanzivca Juđija Takašaija i vezistu Saćira Tošimu, dok su pod znakom pitanja i nastupi dvojice važnih igrača, golmana Kosukea Nakamure i veziste Mateuša Savija. Oita, koju sa klupe predvodi domaći stručnjak Tomohiro Katanosaka i koja je uglavnom sačinjena od japanskih fudbalera (stranca je samo rezervni golman Kjung-gun Mun), neće zbog povreda moći da računa na vezistu Saiga Kobajašija i na defanzivca Jikija Kagavu. Pod znakom pitanja su i nastupi Maede, Jumibe i Jute Koide.

Ekipe se nisu često sastajale do tekuće godine, prvi put je 12. avgusta slavila Kašiva kod kuće (3:1), a potom su se krajem meseca ponovo sastali i odigrali bez golova na stadionu Trinite. Oita je poslednji put do pobede nad Kašivom došla 2013. godine i to kao gost (0:1).

Dakle, čini se da sve ukazuje da će Kašiva slaviti u odloženom susretu 27. kola, videćemo da li Azuri mogu da iznenade.




tagovi

KašivaDžej ligaJapan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara