Robert Arboleda i Roni (©AFP)
Robert Arboleda i Roni (©AFP)

Kraljevski okršaj za polufinale južnoameričke elite: Sao Paulo sapliće Palmeiras

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.08.21. | 23:20

Vreme je za prvi duel četvrtfinala Kopa Libertadores

Aktuelni prvak Zelenog kontinenta ima težak put do odbrane trona. Trasa do lovorika Palmeiras vodi preko gradskog rivala Sao Paula, koji će u derbiju Choque-Rei iliti Okršaju Kraljeva pokušati da saplete vlasnika titule najboljeg u Kopa Libertadores. Sastav kojim rukovodi Ernan Krespo je u osmini finala eliminisao Rasing iz Aveljanede, ukupnim rezultatom 4:2, dok su momci Abela Fereire u oba nokaut meča protiv Universidad Katolike slavila sa 1:0. Prvi meč četvrtfinalne faze na programu je noćas na stadionu Morumbi (02.30), dok je revanš na programu sedam dana kasnije na Palestra Italiji.

Pre samo 10 dana dva velika takmaca odmerila su snage u prvenstvenom okršaju, koji je igran takođe na Morumbiju, i remizirali su bez pogodaka. Bio je to ishod koji je očigledno dao krila Sao Paulu, a "sasekao" Palmeiras. Trkolori Pauliste u međuvremenu su napredovali u Kupu preko Vaska, a pre četiri dana savladali su Atletiko Paranaense, čime su najzad isplivali u sigurnu luku. Sa druge strane, Palestra je izgubila od Fortaleze kod kuće u prošlom kolu brazilske Serije A.

Izabrane vesti

02.30: (2,60) Sao Paulo (2,75) Palmeiras (3,25)

Krespovi momci su trenutno samo bod iznad zone ispadanja u šampionatu, ali Sao Paulo je do sada bio veoma drugačiji tim u Kopa Libertadores. Na četiri duela u grupnoj fazi nije primio gol, a ovo će mu biti prvi proboj među poslednjih osam u kontinentalnoj eliti od 2016. godine kada je izborio polufinale. Ujedno, Trikolori su gladni velikog trofeja, i pokušaće da osvoje svoj drugi trofej ove godine pošto su u maju osvojili državni šampionat Paulista.

Kao što rekosmo, na nacionalnom bunjištu ovo je bila teška kampanja za Sao Paulo, gde je ostvario samo tri pobede, ali Trikolori polako počinju da pokazuju znake života. Neporaženi su na poslednja četiri meča u svim takmičenjima i uzdaju se u nedavnu tradiciju, po kojoj ne gube od Palmeirasa. Na poslednjih sedam dvoboja na svim frontovima Verdao nije uspeo da pobedi Trikolore, a na minula četiri nije uspeo da mu zatrese mrežu.

Meč Sao Paulo - Palmeiras

možete da gledate u direktnom prenosu

na sajtu mozzartbet.com.

Dovoljno je samo da budete registrovani,

a registracija je besplatna.

Ipak, kroz svojih prvih osam utakmica na ovom turniru sve ukazuje na to da će Palmeiras biti težak tim za izbacivanje, pošto je pobedio u sedam od pomenutih osam dosadašnjih utakmica, pritom postigavši 22 gola. U osmini finala Abel Fereira i njegov tim imali su možda najteži test do sada, ali su sa dve pobede od 1:0 pokazali da ne moraju uvek da postižu mnogo golova da bi pobedili.

Osveta će iiti na umu Verdau, pošto mu je Sao Paulo uskratio priliku za prvi trofej u ovoj godini, pobedivši ga sa 2:0 u ukupnom zbiru u finalu šampionata Paulista. Za razliku od Trikolora, prolazak u ovu fazu takmičenja je veoma poznata teritorija za Palmeiras, koji se četvrti put zaredom nalazi u četvrtfinalu i traže treći put do polufinala u poslednje četiri kampanje.


tagovi

PalmeirasSao PauloKopa LibertadoresJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara