Detalj sa utakmice i Mijat Gaćinović u prvom planu (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice i Mijat Gaćinović u prvom planu (Foto: AFP)

Kramarić kao Ibišević, Union Berlin i bivši napadač Liverpula tvrd orah za favorite (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 17:33

Taivo Avoniđi odlično otvorio sezonu i drugim golom u sezoni obezbedio svojoj ekipi novi bod, Mijatu Gaćinoviću poslednjih 20 minuta u domaćoj ekipi

Odličan meč na stadionu Hofenhajma, posebno u prvom poluvremenu. Domaćin je kroz posed pokušavao da uspostavi kontrolu, ali gosti iz glavnog grada su predvođeni bivšim fudbalerom Liverpula Taivom Avoniđijem protiv još jednog favorita izvukli bod. Union Berlin je posle remija sa Leverkuzenom neporažen ostao i u Zinshajmu, te može da bude jako zadovoljan početkom sezone - 2:2 (2:1).

U ranoj fazi su gosti posle prekida stigli do prednosti, ali Hofenhajm ekspresno uzvratio i stigao do preokreta. Kada se činilo da je četa Sebastijana Henesa pronašla pravi ritam i da će u drugom delu uspostaviti potpunu kontrolu, presekao ju je Avoniđi, pogotkom na samom startu drugog dela igre. U nastavku slična slika kao prvog dela, domaćin je imao posed, gosti su pretili iz kontri, ali su konkretne prilike ipak izostale na obe strane. Podela plena se na kraju čini kao fer rezultat, gosti iz glavnog grada su uzeli ono što su želeli, pa Hofenhajmu ostaje da žali što terensku inicijativu nije uspeo da pretvori u još jedan trijumf. Dodajmo da je reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović meč počeo na klupi, ali da mu je Henes dao šansu u poslednjih 20ak minuta.

Izabrane vesti

Igrao se 10. minut kada je Union Berlin ozbiljno pritisnuo zadnju liniju Hofenhajma. Posle par centaršuteva i pokušaja, odbrana domaćina je pukla. Giselman je odlično skočio posle centaršuta sa desne strane, snažno je tukao glavom, ali je Bauman sjajno intervenisao. Ipak, lopta se vratila defanzivcu gostiju, kojeg čuvar mreže Hofenhajma ovoga puta nije mogao da zaustavi - 1:0.

Nije loš početak obeshrabrio Henesove pulene, koji su nastavili da igraju onako kako su i pre utakmice zamislili. Držali su loptu u svojim nogama, uspostavili su kontrolu na sredini i to je vrlo brzo krenulo da daje rezultate. Samo četiri minuta bilo je potrebno domaćoj ekipi da poravna. Pritisak na zadnju liniju Uniona je urodio plodom, a onda je usledio mat u tri poteza. Lopta na desnu stranu ka Štileru, centaršut iz prve i udarac glavom Akpogume za izjednačenje.

Nastavio je Hofenhajm da napada i već u 30. minutu stigao do preokreta. Zahvaljujući trenutku inspiracije Andreja Kramarića. Reprezentativac Hrvatske je poslao sjajan pas sa sredine terena ka Brun Larsenu, Danac je izbio sam pred Lutea i rutinski ga matirao - 2:1 u Zinshajmu. Kramarić je tako na sedmom vezanom meču u Bundesligi učestvovao u golu Hofenhajma, te je izjednačio rekord Vedada Ibiševića.


Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, ali je gostima bilo potrebno samo dva minuta i malo sreće da stignu do poravnanja u nastavku. Avoniđi je izbio sam pred Baumana, ponovo je golman Hofenajma sjajno intervenisao, ali mu je Fortuna još jednom okrenula leđa. Lopta se odbila do bivšeg napadača Liverpula, koji je ovoga puta smešta u mrežu - 2:2.

U nastavku je viđena po još jedna dobra prilika na obe strane i to u narednih 15 minuta. Najpre je Munas Dabur imao priliku da vrati prednost domaćoj ekipi, ali je njegov udarac otišao tik pored gola rivala. Igrao se 63. minut kada je malo nedostajalo da gosti stignu do novog vođstva preko Maksa Krusea, ali je Bauman bio na visini zadatka. U samoj završnici, u jeku napada Hofenhajma, gosti su ostali sa igračem manje. Igrao se četvrti minut nadoknade kada je Marvin Fridrih zaradio isključenje. Dobio je domaćin još jednu šansu, slobodan udarac iz dobre pozicije sa leve strane, ali je odbrana Union Berlina dobro odreagovala posle centaršuta Kramarića.

BUNDESLIGA – 2. KOLO

Petak

Lajpcig - Štutgart 4:0 (1:0)

/Soboslaj 38, 52, Frosberg 46, Silva 65/

Subota

Bohum - Majnc 2:0 (1:0)

/Holtman 21, Polter 56/

Ajntraht - Augzburg 0:0

Frajburg - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

/Grifo 6, Salai 53 - Belingem 59/

Grojter Firt - Arminija Bilefeld 1:1 (0:1)

/Hrgota 50 - Klos 45/

Herta - Volfsburg 1:2 (0:0)

/Lukebakio 60 - Baku 74, Nmeča 88/

Bajer Leverkuzen - Borusija Menhnegladbah 4:0 (2:0)

/Zomer 3ag, Šik 8, Dijabi 55, Amiri 88/

Nedelja

Hofenhajm - Union Berlin 2:2 (2:1)

/Akpoguma 14, Brun Larsen 30 - Giselman 10, Avoniđi 47/

17.30: (1,18) Bajern (7,75) Keln (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Andrej KramarićHofenhajmUnion BerlinBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara