Kramarić - novi ugovor i status apsolutne klupske legende

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 20:58

Hrvat ostaje u Zinshajmu još najmanje tri ili četiri godine

Veliki je strah poslednjih meseci bio prisutan u Zinshajmu i kod navijača i među ljudima u upravi kluba. Andrej Kramarić (30) nije se oglašavao po pitanju nastavka saradnje i postojala je realna opasnost da ga Hofenhajm na leto izgubi kao slobodnog agenta, međutim prema poslednjim informacijama iz Nemačke najbolji igrač u istoriji Hofa, kako ga nazivaju tamošnji mediji (i verovatno ne greše), počeo je da šalje pozitivne signale, tako da u narednim danima treba očejkivati da dve strane sednu za sto i započnu pregovore oko novog ugovora.

Kramarićeva želja je da novi sporazum bude dugoročan (tri ili četiri godine), a nadležni su, kako se navodi, spremni da mu izađu u susret. Hrvatski reprezentativac i ove sezone igra veoma dobro (četiri gola i sedam asistencija), zadovoljan je što je klub na putu da se vrati u Evropu (trenutno je čak treći na tabeli), tako da je definitivno prestao da razmišlja o promeni sredine.

Izabrane vesti

Bild piše kako je Kramarić zadovoljan i na privatnom planu. On i njegova supruga nedavno su postali roditelji, u Hajdelbergu se osećaju kao kod kuće , a ono što se ponajviše dopada introvertnom Andreju jeste činjenica što u gradu ima apsolutni mir. Hof nije tako popularan klub, nema veliku bazu navijača, tako da ga na ulici gotovo ne prepoznaju.

Bez obzira što ima 30 godina Andrej Kramarić i dalje uživa status prve klupske zvezde. Najbolji je strelac u istoriji Hofa i aktuelni viceprvak sveta sa Hrvatskom. Nije mala stvar za sportski kolektiv za koji do pre petnaestak godina niko ni u Nemačkoj nije čuo.

Za sada nema preciznih podataka koliko bi Kramarić mogao da inkasira po novom ugovoru, ali uzimajući u obzir sve prethodno navedeno sasvim sigurno ne manje nego što trenutno zarađuje - oko 5.000.000 bruto.

Podsetimo, Kramarić je stigao u Hofenhajm 2016. za 11.000.000 evra. Ukoliko potpiše na još četiri godine njegov staž u klubu biće decenijski i nema sumnje da će i zvanično biti proglašen za prvu klupsku legendu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Andrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara