Kraso i Mrkela (©FK Crvena zvezda/Facebook)
Kraso i Mrkela (©FK Crvena zvezda/Facebook)

Kraso doveo i majku na promociju: Došao sam u mitski klub, dosadno mi je da čekam loptu

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.06.23. | 17:15

Zvanično poredstavljanje novog napadača Crvene zvezde kasnilo 50 minuta

Zvezdina osmomesečna požuda sad je stvarnost Baraka Bahara. Još tokom jeseni 2022. godine. godine sportski sektor srpskog šampiona počeo je da obigrava oko Žan Filipa Krasoa, da pregovara, nudi mu dolazak u Beograd, sve dok reprezentativac Obale Slonovače, kao slobodan igrač, nije izgovorio konačno – da.

Sa oreolom trećeg strelca i prvog asistenta Lige 2 (17 golova i 12 dodavanja) u dresu Sent Etjena napadač rođen 1997. godine potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, uz nadu širokog zvezdaškog korpusa da će postati kapitalac za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Biće to, uostalom i obaveza napadača koji je zadužio dres sa brojem 17. Zvezda ga je suviše jako želela, do te mere da mu je direktor Marko Marin nekoliko puta odlazio na noge, u nadi da će sa strane ostaviti ponude drugih klubova.

Malu personifikaciju transfer sage Žan Filipa Krasoa videli smo i ovog popodneva na Marakani. Njegovo predstavljanje kasnilo je 50 minuta, dok su mnogobrojni menadžeri i majka pročešljali ugovor.

“Zadovoljstvo mi je da predstavim prvo pojačanje u ovom prelaznom roku. Kraso je bio najbolji igrač Sent Etjena, kapiten. Primetili smo ga početkom prošle sezone, pratili smo ga. Moje mišljenje je da može da unapredi igru Crvene zvezde, jer poseduje kvalitet. Želim mu da bude jednako efikasan kao prošle godine i da zajedno sa timom ostvari snove”, poručio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Momak iz Obale Slonovače je u noći između ponedeljka i utorka stigao u Beograd. Ujutru je bio podvrgnut medicinskim pregledima, da bi se zatim u mnogobrojnom društvu obavezao na četvorogodišnju vernost Crvenoj zvezdi. Najponosnija je bila majka koja je mobilnim telefonom iz prvog reda snimala sinovljev monolog, i apludirala posle njegovih citata.

“Tek sam sinoć stigao u Beograd, nisam imao vremena da upoznam grad. Srećan sam što sam ovde. Jedva čekam da počnem da radim ono što najbolje znam – da igram fudbal. Čuo sam i ranije za ovaj klub, sada imam malu tremu... Ali neću sigurno biti pod tremom kad počnu takmičenja. To od mene mogu da očekuju navijači za koje sam ranije čuo”, bile su prve reči Žan Filipa Krasoa.

Najviše se pričalo prethodnih meseci da će snažni napadač karijeru nastaviti u Africi. Al Ahli mu je spremio bogat ugovor, pričalo se i o Saudijskoj Arabiji i Nemačkoj. Na kraju je prevagnula ponuda Crvene zvezde.

“Presudilo je to što ovoga puta mogu da postanem šampion. Pre dve godine sam igrao u Ligi 2, ovo može da bude velika etapa u mojoj karijeri. Posebno me je privuklo to što sam došao u mitski klub kao što je Crvena zvezda. Pričao sam mnogo sa Markom Marinom i on me je savetovao da dođem ovde”.

Tvrdi da ne oseća pritisak.

“Ne osećam pritisak jer sam igrao u Francuskoj finale Kupa protiv PSŽ-a. Osećam ovo kao jednu vrstu energije, kao podstrek da uspem. Biću radostan kada počnu utakmice. Izabrao sam broj 17, jer mi je mnogo puta u karijeri doneo sreću. Stalno mi se prepliću 7 i 17. Tako je bilo u Sent Etjenu, Ažaksjou”.

Po dosptunim snimcima vidi se da Žan Filip Kraso nije klasičan sidraš, i da voli da učestvuje u igri.

“Odgovara mi promena pozicije u toku igre. Dosadno mi je da na jednoj poziciji čekam loptu. Volim polivalentnost i da sam u dodiru sa loptom”.


tagovi

FK Crvena zvezdaŽan Filip KrasoMitar Mrkela

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara