Fudbaleri Fluminensea proslavljaju pogodak (Foto: Reuters)
Fudbaleri Fluminensea proslavljaju pogodak (Foto: Reuters)

Krcata Marakana eksplodirala posle majstorije Kana, Fluzao na pragu polufinala Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 04:46

Fluminense savladao Olimpiju Asunsion u prvom meču četvrtfinala

Izgleda da će Brazil imati i trećeg predstavnika u polufinalu Kopa Libertadores. Posle Internasionala i Palmeirasa, na putu da im se pridruži je i Fluminense koji je u prvom meču četvrtfinala, pred rasprodatom Marakanom u Rio de Žaneiru, savladao paragvajsku Olimpiju Asunsion 2:0 (1:0).

Više nego zaslužena pobeda ekipe Fernanda Diniza, koja je nošena sjajnom podrškom sa tribina dominirala. Jasno se to vidi i u statistici: 70 odsto poseda, 17 šuteva, šest u okvir gola. Gosti su samo četiri puta pretili, nijednom dovoljno precizno da uposle golmana Fluzaa, Fabija.

Izabrane vesti

Mogu suštinski da budu nezadovoljni u Fluminenseu što izrazitu dominaciju nisu pretvorili u još ubedljiviji trijumf, jer zaista su imali sve konce u svojim rukama. Ali i dva gola su lepa prednost pred odlazak u Paragvaj, pritom Olimpija večeras nikako nije uspevala da parira razigranim Brazilcima.

Načeo je goste mladi vezista Andre. Odlučio je da oproba udarac sa oko 20 metara udaljenosti od protivničkog gola, lopta je prošla kroz šumu igrača, pritom jednog defanzivca Olimpije i zakačila, što je bilo dovoljno da se prevari golman tima iz Asunsiona u 43. minutu.

Otišlo se na odmor sa minimalnom prednošću domaće ekipe, ali nisu navijači dugo čekali na novi razlog za slavlje. Iskusni Herman Kano je maestralno zahvatio loptu na ivici protivničkog peterca u 59. minutu i akrobatskim udarcem savladao čuvara mreže Olimpije, Espinjolu - 2:0.

Mogao je Kano i do trećeg pogotka u 82. minutu, ali je ovoga puta Espinjola bio na visini zadatka. Sjajno intervencijom je sačuvao mrežu posle snažnog pokušaja 35-godišnjeg centarfora Palmeirasa.

Malo je nedostajalo da se Olimpija u finišu uhvati za slamku spasa i dođe do zlata vrednog gola, ali je udarac Fakunda Zabale otišao tik pored desne stative Fluminenseovog gola.

KOPA LIBERTADORES, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Utorak

Bolivar - Internasional 0:1 (0:1)

/Valensija 16/

Četvrtak

Boka Juniors - Rasing 0:0

Pereira - Palmeiras 0:4 (0:3)

/Vejga 23pen, Roša 31, Majke 34, Roni 82/

Petak

Fluminense - Olimpija 2:0 (1:0)

/Andre 43, Kano 59/


tagovi

FluminenseOlimpija AsunsionKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara