Slavlje fudbalera Fluminensea (Foto: AFP)
Slavlje fudbalera Fluminensea (Foto: AFP)

Krcata Marakana klicala Hermanu Kanu, Fluminense izvukao remi protiv Internasionala sa igračem manje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 05:08

Iskusni Argentinac doneo prednost, pa sprečio poraz tima iz Rio de Žaneira u prvom meču polufinala Kopa LIbertadores

Brazilski derbi u polufinalu Kopa Libertadores između Fluminensea i Internasionala okončan je bez pobednika (2:2), a najveće zasluge za takav rasplet idu na račun 35-godišnjeg argentinskog napadača Hermana Kana.

Na čuvenoj Marakani u Rio de Žaneiru, sve je krenulo po volji domaćih navijača, ali vrlo brzo su usledile nevolje. Nakon ranog vođstva, Fluzao je ostao sa igračem manje u finišu prvog poluvremena, gosti su to ekspresno iskoristili da poravnaju, a do sredine drugog dela i preokrenuli rezultat. Kanu ipak nije bilo do poraza, pa je pogotkom u 78. minutu izborio remi.

Izabrane vesti

Igrao se 10. minut kada je Kano stigao do prvog pogotka. Odlična akcija Fluzaa, Kenedi je prosledio loptu do Argentinca, koji je na prvu opalio iz izgledne pozicije i zatresao mrežu Internasionala.

Ali, usledile su nevolje u finišu poluvremena. Samuel Šavijer je u 40. minutu zaradio žuti karton zbog neopreznog starta, a samo pet minuta kasnije sudija mu je pokazao i drugi, te je domaćin ostao sa igračem manje.

Ekspresno je to Internasional iskoristio. Centaršut Renea sa leve strane, bivši igrač Selte Ugo Maljo je naleteo na loptu i glavom je smestio u mrežu Fluminensea. Igrao se peti minut nadoknade kada je poravnao rezultat.

Posle samo 10 minuta igre u nastavku, Gabrijel Merkado je poravnao rezultat, ali je njegov gol ipak poništen zbog igranja rukom. Ipak, samo devet minuta kasnije, gosti dolaze do preokreta. I ovoga puta je sve bilo regularno. Odlična akcija, Ener Valensija ostavlja loptu Alanu Patriku, koji se namešta na udarac i sa ivice kaznenog prostora cepa mrežu Fluzaa za 2:1.

Ipak, Kano je bio rešen da još jednom obraduje navijače. Posle centaršuta iz kornera sa desne strane, Nino je sa desetak metara glavom spustio loptu prema golu, a na pravom mestu se našao 35-godišnji Argentinac i došao do 11. pogotka u elitnom takmičenju Južne Amerike ove sezone.

Postao je tek četvrti Argentinac koji je u Kopa Libertadores postigao 11 ili više golova za sezonu, posle Alberta Koste iz Universidad Katolike (11, 1997), Norberta Rafoa iz Rasinga (14, 1967) i Danijela Onege iz Rivera (17, 1966). Pre njega su dva gola u jednom meču polufinala Kopa Libertadores od Argentinaca postigli još samo Huan Roman Rikelme (sa Bokom, 2008) i Dario Benedeto (sa Bokom, 2018).

KOPA LIBERTADORES - POLUFINALE (PRVI MEČ)

Četvrtak

Fluminense - Internasional 2:2 (1:1)

/Kano 10, 78 - Maljo 45+5, Patrik 64/

Petak

02.30: (2,90) Boka Juniors (3,00) Palmeiras (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresFluminenseInternasionalUgo MaloEner Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara