Vinsent Jansen (desno), napadač Montereja (©Reuters)
Vinsent Jansen (desno), napadač Montereja (©Reuters)

Kreće borba za meksički tron: Kruz Azul štuca u napadu, Monterej se uzda u Kembela i Jansena

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.22. | 23:05

Klausura: Noćas prva dva meča baraža za plasman u čertvrtfinale plej-ofa. Domaćini favoriti protiv Nekakse i Atletiko San Luisa

Prvenstvo Meksika je poznato kao veoma neizvesno, gde se šampioni menjaju svakih šest meseci. Primera radi, Leona, šampiona Aperture iz 2020. godine, nema među najboljih 12 koji nastavljaju borbu za titulu. Najbolja četiri tima posle 17 kola obezbedili su direktan plasman u četvrtfinale, a to su Pačuka, Tigres, Atlas i Klub Amerika.

U mečevima osmine finala igraće se samo jedan meč na terenu bolje plasiranih ekipa, a to su u ovom slučaju Kruz Azul, Monterej, Gvadalahara i Puebla. Ukoliko posle 90 minuta ne bude pobednika, odmah će se izvoditi jedanaesterci. U narednoj rundi igraće se dve utakmice.

Izabrane vesti

Noćas se igrau dve utakmce baraža za plasman među osam najboljih. Doigravanje otvaraju na stadionu Asteka, Kruz Azul – Nekaksa (00.45), dok će kasnije (03.00) snage da odmere Monterej – Atletiko San Luis.

00.45: (2,20) Kruz Azul (3,00) Nekaksa (3,45)

Plava mašina je branilac krune u Klausuri. Pre godinu dana slavila se titula u Meksiko Sitju, ali je četa peruanskog stručnjaka Huana Rejnosa bila tek osma u ligaškom delu sezone. Nekaksa je imala samo dva boda manje posle 17 kola.

Problem za Kruz Azul je povreda važnog igrača, veziste Karlosa Rodrigeza, strelca tri gola ove sezone, a imao je i dve asistencije. Tim iz meksičke prestonice ima problema s realizacijom. Na pet prethodnih mečeva Plava mašina je zatresla mreže rivala samo jednom. Doduše, za tih 450 minuta je primila samo dva pogotka. Postiže tek nešto više od gola po meču (20 na 17 mečeva). Desni bek Huan Eskobar je sa četiri pogotka najbolji strelac tima. Najbolji paker sa četiri asistencije je Urijel Antuna.

Domaćin najviše treba da se čuva od Urugvajca Rodriga Agirea. On je postigao devet od 21 pogotka svog tima. Ima samo dva gola manje od najubojitijeg fudbalera u prvenstvu Sombrerosa, vremešnog Francuza Andrea Pjera Žinjaka.

Pre nešto manje od tri mesecsa u duelu ovih timova u Meksiko Sitiju Nekaksa je slavila sa 2:1. Na četiri poslednje utakmice ovih timova bio je tip 2-3 gola. Kvota u Mozzartu da će opet da bude dva ili tri pogotka je 1,95.

Monterej je pre starta šampionata bio glavni favorit za titulu, ali osvajač Konkakaf Lige šampiona za 2021. godinu je imao turbulentan početak. Posle smene iskusnog strulčnjaka Havijera Agirea, ekipu je preporodio poznati meksički stručnjak Viktor Vučetić koji je početkom marta seo na užarenu klupu. Monterej, prema proceni portala Transfermarkt, ima najvrednije fudbalere (74.600.000 evra) u ovoj državi Centralne Amerike. Pršti od zvezda u timu sa stadiona BBVA Bankomer. Ove godine reprezentativac Meksika Rohelio Funes Mori nije tako efikasan kao ranijih sezona. Postigao je samo tri gola. Povredio se pre nekoliko nedelje i verovatno neće igrati noćas. Van stroja je i Kolumbijac Duvan Vergara, prošlogodišnji pojačanje iz Amerike Kali.

03.00: (1,62) Monterej (3,50) Atletiko San Luis (5,60)

Četiri pogotka delo je Kostarikanca Džoela Kembela, nekadašnje nada Arsenala. Osim ove dvojice poznatih napadača, u timu je i Holanđanin Vinsent Jansen, nekadašnji igrač Totenhema. Najbolji paker tima je Argentinac Maksimijano Meza sa četiri asistencije. Na golu je nekadašnji čuvar mreže Boke Juniors Esteban Andrada.

U Monterej noćas stiže (03.00) Atletiko San Luis. Domaćin je veliki favorit i ne bi trebalo da ima problem pred sigurno dupke punim tribinama. Četa Viktora Vučetića imaće motiv da se revanšira Atletiku za poraz (0:2) krajem februara, kada je nekadašnji selektor Meksika Havijer Agire morao da napusti kormilo. Na četiri vezane utakmice ovih timova bio je tip 2-3. Kvota u Mozzartu da će opet biti tip 2-3 je 1,95.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MEKSIKO 1, KLAUSURA – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Nedelja

00.45: (2,20) Kruz Azul (3,00) Nekaksa (3,45)

03.00: (1,62) Monterej (3,50) Atletiko San Luis (5,60)

23.55: (1,83) Puebla (3,35) Mazatlan (4,20)

Ponedeljak

02.15: (2,05) Gvadalahara (3,25) Unam Pumas (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MeksikoMonterejNekaksaKruz AzulVinsent Jansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara