Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kreće fudbalska trka u Hondurasu: Montagua na klub koji joj je delio fakultetske diplome

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 22:40

Orlovi gostuju Lobosu UPNFM

U Hondurasu večeras počinje prva faza Klausure (00.00), a međusobnim okršajem otvoriće je Lobos UPNFM i Motagua drugi najtrofejniji tim u ovoj centralnoameričkoj državi. Nema prevelikih dilema oko pripisivanja statusa favorita. Iz sezone u sezonu jasno je da Lobos teško izlazi na kraj sa Plavim Ciklonom koji priželjkuje trijumfalno otvaranje prvenstva.

Motagua u klupskim vitrinama ima pehara nemenjenih prvaku države. Otkako se lopta profesionalno kotrlja u Honurasu, uspešnija je samo Olimpija sa 32 trofeja. Motagua je poslednji podigla u sezoni 2018/19, dok je prethodni šampionat završila na ko trećeplasirana.

Izabrane vesti

Sastav domaćina sastoji se isključivo od domaćih fudbalera, dok gosti u svojim redovima imaju tri Argentinca i jednog Paragvajca. Upravo će paragvajski špic Roberto Moreira predstavljati najveću opasnost po gol nekada univerzitetskog tima iz Teguičigalpe. Upravo je Lobos svojevremeno razigravao rezervne fudbalere Olimpije i Montague, a koji su odlazeći u njegove redove imali vin-vin situaciju. Istovremeno su mogli standardno da igraju i da se okite univerzitetskom diplomom.

Zanimljiva tradicija vezana je za fudbalere koji debitiju za Montaguu. Naime, praksa je takva da bi svaki igrač koji prvi put nastupa za velikana iz Hondurasa trebalo da obrije glavu pre utakmice. U klubu nisu vladala radikalna pravila, pa se tradicija uglavnom svodila na slobodnu volju pridošlica od kojih ju je većina poštovala.

Istorijat međusobnih okršaja kaže da bez obzira na to što je Lobosu pripao poslednji, da je univerzitetski tim praktično redovna mušterija Orlova. Sastajali su se u 14 navrata, a Montagua je slavila deset puta uz samo tri remija.




tagovi

HondurasHonduras 1Olimpija Honduras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara