Krenuo Milan: Ibra potpisuje za siću, Zijeh hoće, sve pare za De Ketelarea

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.07.22. | 09:58

Rosoneri jačaju ofanzivnu liniju

Juče je Milan predstavio prvo letnje pojačanje u liku Divoka Origija ali to bi trebalo da bude samo početak letnjeg šopinga Rosonera.

U narednim danim se očekuju konkretniji koraci na dodatnom jačanju ofanzivne linije tima.

Izabrane vesti

Gazeta piše da je sve dogovoreno oko novog ugovora Zlatana Ibrahimovića i da će Šveđanin još jednu sezonu igrati za Milan. Za mnogo manje para nego do sada. Prethodni ugovor koji mu je istekao 30. juna je bio težak 7.000.000 evra neto po sezoni, a u narednoj sezoni će igrati za sumu između 1.000.000 i 1.500.000 evra. Doduše, to je samo fiksni deo pošto će Zlatan imati značajne bonuse za svaki gol ili asistenciju. Ali opet, to je svakako manje od dosadašnje zarade...

Ibrahimović ima 40 godina, ispunio je misiju da Milan vrati na šampionski tron u Italiji i imao jednu od ključnih uloga u stvaranju pobedničkog mentaliteta ekipe. Iako je u drugom delu minule sezone imao mnogo problema sa povredama i poslednjih nekoliko meseci praktično nije ni mogao da igra zbog povređenog kolena, njegov uticaj na ekipu je bio ogroman. Milan je rešio da mu se oduži i da mu ponudi da igra dok želi. Odmah na kraju sezone je otišao na operaciju kolena i oporavak će trajati nekoliko meseci. Zvaničan potpis novog ugovora će uslediti sledeće nedelje, a povratak na teren se očekuje tek u novembru. Za to vreme će teret u napadu poneti Žiru i Origi.

Posle dogovara sa Ibrahimovićem, Milan čeka teži deo posla na fudbalskoj pijaci u poteri za ofanzivnim vezistom i krilom. Dva imena su se iskristalisala kao glavne mete.

Milan želi Hakima Zijeha iz Čelsija, a i Marokanac želi  na San Siro. Tomas Tuhel ga ne vidi u planovima, a Čelsi je spreman da ga pusti pod određenim uslovima. Milan se nada da će Plavci imati sluha kao u slučaju Lukakuovog povratka u Inter. Čelsi želi pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora za oko 25.000.000 evra, dok Milan nudi pozajmicu s opcijom otkupa koji bi prerastao u obavezan ako Zijeh ostvari određene ciljeve na terenu. Misli se na broj utakmica, golova, asistencija... Što se igračevih uslova tiče, to ne bi trebalo da bude problem. Zijeh u Londonu zarađuje oko 5.000.000 evra godišnje, a Milanov limit za plate novih igrača je 4.500.000 evra i Marokanac bi morao da pristane na minimalno smanjenje ugovora.

Milan se prošle sezone se mučio na desnom krilu gde su menjali Salemakers, Mesijas i ponekad Kastiljeho pa bi Marokanac rešio pitanje te pozicije.

Milan bi ofanzivnu liniju kompletirao dovođenjem ofanzivnog veziste pošto Braim Dijaz u prošloj sezoni ipak nije ispunio očekivanja. Razna imena su se pominjala ali najveća želja Paola Maldinija je talentovani Belgijanac Šarl De Ketelare iz Briža. Mnogo pre Dibale. Prva ponuda Rosonera od 20.000.000 evra plus bonusi je glatko odbijena pošto Belgijanci traže duplo više. Ali Milan ne odustaje. Maldini je opčinjen talentom mladog ofanzivca i sprema novu ponudu u visini od 30.000.000 evra čime bi potrošio veći deo budžeta za ovaj prelazni rok. Za igrača se interesuju još Sautemtpon i Lids koji je ponudio 35.000.000 evra Brižu i jači ugovor igraču ali je on odbio jer želi u Milan i izvršiće pritisak na upravu kluba da prihvati drugu ponudu sa San Sira.

Posle kompletiranja ofanzivne linije, Milan bi se pozabavio krpljenjem rupa u ostalim linijama tima. Renato Sančes iz Lila je i dalje opcija da zameni Franka Kesija pošto PSŽ još nije uspeo da postigne dogovor sa Lilom oko obeštećenja, a na tu poziciju je doveo i Vitinju iz Porta.  

Za pojačanje na mestu štopera, Milan je izvisio za Svena Botmana koji se preselio u Njukasl, ali je u Francuskon našao novu meti. Rosonerima se sviđa Abdu Dijalo iz Pari Sen Žermena kojeg bi mogli da dobiju na pozajmicu s pravom otkupa.


tagovi

Zlatan IbrahimovićLetnji prelazni rok 2022Šarl de KetelarHakim Zijeh

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara