Ernan Krespo (©Reuters)
Ernan Krespo (©Reuters)

Krespovo čudo, Defensa pregazila Lanus i otvorila vitrine! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 23:26

Ubedljiv trijumf ekipe Ernan Krespa u finalu Kopa Sudamerikane

Istorija! Defensa i Hustisija osvajač je Kopa Sudamerikane posle ubedljive pobede nad Lanusom u argentinskom finalu (0:3). Ernan Krespo je tako u svojoj prvoj sezoni klubu iz Florensio Varele doneo trofej i to manje ni više nego u južnoameričkom panadnu Lige Evrope. Još jednom su fudbaleri Defense odigrali sjajan meč, napadali su od prvog do poslednjeg minuta i na kraju upisali više nego ubedljiv trijumf. U vitrine su stavili trofej, a u džep 6.000.000 dolara.

Lanus je u polufinalu bio bolji od Veleza sa 4:0 u dvomeču, dok je Krespova ekipa posle prvog meča bez golova savladala čileanski Kokimbo sa 4:2 i tako se domogla finala. Defensa i Hustisija se tako domogla do prvog zvaničnog trofeja u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Utakmicu na "Mario Alberto Kempes" stadionu u Kordobi bolje su otvorili fudbaleri Defense, Lanusu je pripretio Brajan Romero, posle sjajnog pasa Enca Fernandeza. Tukao je u sedmo minutu tik pored gola iz izgledne pozicije Ekipa Luisa Zubeldije bila je strpljiva od samog starta, uzdali su se fudbaleri Lanusa u iskustvo i stamenog Hosea Sanda, koji je i u 40. godini bio uzdanica Lanusa.

Ali sastav iz Varele je bio agilniji, opasniji, delovali su Krespovi fudbaleri i motivisanije od rivala. Pa su tako u 34. minutu stigli i do prednosti. Sjajna akcija po levoj strani, potom je lopta prebačena na drugu stranu. Odbrana Lanusa nije uspela dobro da interveniše, pa je lopta stigla do Frijasa, kojem sa desetak metara nije bilo teško da zatrese mrežu rivala za 1:0.

Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, a iako je Lanus bio u zaostatku, Defensa je neprestano napadala. Igrao se 62. minut kada je Aleks Perez napravio katastrofalnu grešku, preslabo je poslao pas ka golmanu, loptu je presekao Brajan Romero, koji potom lobuje Moralesa i duplira prednost sastava iz Varele.

Taj pogodak kao da je dotukao Lanus, koji nikako nije uspevao da pripreti Unsainu, da bi u nadoknadi tačku na ovaj susret stavio Kamačo. Kontra Defense, levo je prošao Delgado, koji ubacuje loptu pred gol rivala, usamljenom Vašingtonu Kamaču nije bilo tešku da se upiše u listu strelaca, slavlje je moglo da počne.



KOPA SUDAMERIKANA - FINALE (JEDAN MEČ, KORDOBA)

Subota

Lanus - Defensa i Hustisija 0:3 (0:1)

/Frijas 34, Romero 62, Kamačo 90+2/


tagovi

Defensa i HustisijaErnan KrespoKopa SudamerikanaLanus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara