(©Reuters)
(©Reuters)

Krespovoj Defensi poništena tri gola, Moreplovci još uvek tragaju za pravim kursom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 03:53

Nedostajao je Valdanitu napadač njegovog kalibra

Dva viđena gola, tri poništena i nekoliko stopostotnih šansi. Vasko da Gama svakako može biti zadovoljniji konačnim rezultatom od Defense kada se sve okolnosti uzmu u obzir – 1:1.

Moreplovci su u Argentinu došli bez kormilara Rikarda Sa Pinta, bivšeg trenera Crvene zvezde. Portugalca je „pokosila“ korona, kao i deset igrača Vaska. „Davljenik“ u brazilskoj Seriji A beleži daleko bolje rezultate u Kopa Sudamerikani od onih u nacionalnom šampionatu i za nedelju dana će na domaćem terenu imati priliku da se plasira u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Izabranici Ernana Krespa siti su se ispromašivali, a i kada su pogađali, kampovali su u ofsajdu. Tokom prvih 45 minuta Defensi i Hustisiji su poništena tri gola. Sva tri zbog ofsajda. Rijusu, Laraldeu, pa opet Rijusu. Nije imao ni sreće domaći sastav koji je imao terensku nadmoć. Igrači Defense su terensku inicijativu pretakali u kolosalne prilike i poništene golove. Mogli su puleni Ernana Krespa da završe posao već u prvom poluvremenu, nisu to učinili, a u nastavku ih je sačekao hladan tuš.

Kako to u fudbalu obično biva, kada ne iskoristiš šanse stigne kazna. Prošarani sastav Moreplovaca, koji su na jedvite jade sastavili tim da bi se pojavili na gostovanju, poveli su golom Hermana Kana. Dubinska lopta iz poslednje linije bila je perfektna, Matos je uputio centaršut, a Kano uhvatio poluvolej za vođstvo.

Svesno se povukla ekipa Vasko da Game, a mladi čuvar mreže Vaskovog gola, Lućao, u nekoliko navrata vadio je kestenje iz vatre. Od vodećeg gola Moreplovaca često je bio na vetrometini, ali i na visini zadatka.

Vasko je u završnici napravio pravi bedem ispred svog gola, zatvorio prilaze, kroz sredinu se ništa nije moglo uraditi iz pozicionog napada. Ali iz kontre jeste. Spektakularan gol kojim je Defensa izjednačila delo je Brajana Romera iz polukontre. Nameštao se na desnu nogu Romero i ispalio projektil ka golu Lućaa koji je u toj situaciji bio nemoćan.

Mogla je Defensa i do sva tri boda koja joj po svemu viđenom ne bi nezasluženo pripala da je Frijas u 85. minutu bio precizniji prilikom udarca glavom. Ovako, Krespovoj četi ostaje da na strani izbori prolazak među najboljih osam u Kopa Sudamerikani.


KOPA SUDAMERIKANA - OSMINA FINALA, PRVI MEČ

Četvrtak na petak

Defensa - Vasko da Gama 1:1 (0:0)

/Romero 79 - Kano 62/

Žunior - Kalera 2:1 (1:0)

/Setre 44, Borha 84 - Rodrigez 60/

River Plejt - Univezidad Katolika 1:2 (1:1)

/Piriz 45+3 - Zampedri 10, Aued 74/


tagovi

Ernan KrespoDefensa i HustisijaVasko da GamaRikardo Sa Pinto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara