Jakub Pešek (Reuters)
Jakub Pešek (Reuters)

Krilo koje crno-beli moraju ozbiljno da shvate: Pamtim Partizan kao snažan tim, čeka nas 180 minuta egal borbe

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.02.22. | 09:28

Adam Hložek nije jedini fudbaler Sparte koji može da naudi odbrani lidera Superlige Srbije

Fudbaleri Partizana večeras (21.00) gostuju praškoj Sparti na Đenerali areni u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige konferencija. Crno-beli su svesni da im najveća opasnost preti od Adama Hložeka, čuda od deteta za koje dobar deo fudbalskih stručnjaka u Češkoj priča da je talentovaniji nego onomad Tomaš Rosicki. Popularni češki Kristijano Ronaldo ove sezone već ima šest pogodaka i 11 asistencija u domaćem prvenstvu, ali osim tinejdžera izabranici Aleksandra Stanojevića moraće da obrate pažnju na još nekolicinu vrlo nezgodnih fudbalera.

Jedan od njih je i Jakub Pešek, levokrilni fudbaler koji posle 18. nastupa u domaćem prvenstvu takođe ima upečatljive brojke - postigao je šest i namestio isto toliko golova, a ako uzmemo u obzir sva takmičenja ima po dva pogotka i dve asistencije više. Uz Hložeka, daleko je najkreativniji fudbaler praškog velikana.

Izabrane vesti

Jedna od glavnih karakteristika mu je raznovrsnost, pa često ume da ostavi čuvare u nedoumici da li će šutirati ili driblati, odnosno hoće li centrirati ili krenuti u trk. Iako mu je desna jača noga, ne libi se da šutira i levom, a upravo bi Hložek i Tomaš Čančvara (obojica visoki oko 190 centimetara) trebalo da budu primarne mete njegovih ubačenih lopti. Mogli bi Nemanja Miletić i Siniša Saničanin da imaju dosta posla u vazduhu na Letni.

Uz trenera Pavela Vrbu, na jučerašnjoj konferenciji za medije pojavio se i Pešek koji će sutra prvi put odmeriti snage sa Partizanom u takmičarskom meču, ali se sa Parnim Valjkom upoznao 2019. godine u Antaliji kada je Slovan u kontrolnoj utakmici pobedio sa 1:0. Imao je Pešek tada priliku da iz prvog lica upozna Miletića, Zdjelara i Ostojića, fudbalere koji i danas nose dres Partizana.

"Poput nas, Partizan ima kombinaciju iskusnih i mladih, pametnih fudbalera. Igraćemo dva izjednačena meča. Prva utakmica će sigurno biti pomalo nervozna, pre nego što zadamo udarac protivniku. Sećam se utakmica sa Partizanom i treninga na pripremama u Turskoj dok sam bio član Libereca. Reč je o snažnom i kvalitetnom rivalu. Moramo da igramo kao Slavija, sa velikim zadovoljstvom i posvećenošću... Želim da osvojimo svaku loptu", rekao je Pešek.

Pešek je ove sezone bio starter na 18 od 19 utakmica na kojima se našao u protokolu, a počeo je i prošlonedeljni derbi u Plzenju protiv Viktorije u kojem je Sparta u završnici meča jedva izvukla živu glavu. Do 71. minuta gubila je sa 2:0 da bi je u život vratio Pavelka pre nego što je Hložek pogodio za bod u prvom minutu nadoknade.

"Pokazali smo sva lica u tom meču, nakon toga razgovarali i postavili sebi novi cilj. Raspoloženje je borbeno, želimo da poništimo loše stvari i da pobedimo. Radujem se ovom meču jer je reč o evropskoj utakmici i očekivanja su velika", rekao je 28-godišnjak i dodao još par reči o meču protiv Viktorije.

"Dosta sam razmišljao o tom duelu. Najveća razlika je bila u posvećenosti i želji za pobedom u svakoj borbi na terenu. Želimo da pobedimo u svakoj utakmici, a za tom nam je potrebno da ostavimo sve što imamo na terenu. Protiv Partizana će to biti najvažnije", zaključio je Pešek, inače reprezentativac Češke koji je od debija u septembru 2020. godine upisao četiri gola i asistenciju na devet nastupa.


tagovi

Jakub PešekFK PartizanSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara