(© Reuters)
(© Reuters)

Kris Vajlder se vratio na Bramal lejn

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 14:21

Šefild junajted ima novog trenera

Samo jedna pobeda u sezoni, najviše primljenih golova, uz Barnli i najviše pretrpljenih poraza... Sve je navodilo na zaključak da će Šefild junajted posegnuti za promenom na klupi i ona se desila nekoliko dana posle rezultatskog posrnuća na Turf Muru, kad je tim poražen 0:5. Bio je to poslednji od ukupno 98 mečeva u ulozi šefa stručnog štaba za Pola Hekingbotoma.

Stotku nije dočekao, jer je u utorak smenjen, a samo sat vremena posle razlaza sa Bramal lejna su potvrdili da se na klupu vratio Kris Vajdler. U pitanju je iskusni strateg koji je pretprošli put – pre Hekingbotoma – vratio Oštrice u Premijer ligu, što znači da dobro poznaje okruženje i neke od igrača, pošto je radio u klubu od maja 2016. do marta 2021. Samo je Nil Vornok u 21. veku duže predvodio ovaj klub.

Izabrane vesti

Vajdlerov zadatak će biti komplikovan, ne i nemoguć. Jedini cilj je da se ekipa spase selidbe u niži rang, ali posle svega pet bodova u dosadašnjih 14 kola budućnost ne izgleda svetla. Mada, Kris zna kako se popravljaju stvari, jer je između dva mandata na Bralam lejnu radio u Čempionšipu, kao strateg Midlzbroa i Votvorda.

Povratnički debi na klupi Šefild junajteda je već u sredu protiv Liverpula kod kuće, tri dana kasnije čeka i Brentford, pa odlazi na dva spojena gostovanja, Česliju i Aston Vili. Izuzetno komplikovan raspored. Mada, u klubu mu veruju, pošto je potpisao ugovor do leta 2025.

Inače, i kao igrač je bio član Šefild junajteda, odigrao je 126 utakmica raspoređenih u dva mandata.


tagovi

Šefild junajtedKris Vajlder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara