Radost igrača Sportinga (©Reuters)
Radost igrača Sportinga (©Reuters)

Kristalno jasno: Sporting je pred krunisanjem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 03:04

Za titulu u Peruu

Veliki korak je Sporting Kristal napravio ka tituli prvaka Perua! Za četiri dana imaće priliku da podigne 20. šampionski pehar u istoriji kluba.

Finale za titulu igra se u dva meča, na jednom stadionu, Nacionalnom, ali učestvuju dva dela Lime, glavnom grada. A, u ovom prvom okršaju gradskih rivala Sporting Kristal je kao gost pobedio Universitario sa 2:1. Ostaje mu još 90 minuta ili bolje reći najmanje 90 minuta – što je sigurno, sigurno je – do osvajanja krune.

Izabrane vesti

U nimalo jednostavnom sistemu takmičenja peruanske lige Universitario i Sporting Kristal su završili kao dva najbolja tima. I dok je Univer prošao direktno u finale, Sporting je morao da se probije kroz polufinale, gde je eliminisao Ajakučo sa ukupnih 6:2 u dve utakmice.

Bez obzira na to, Sporting je u finale ušao kao blagi favorit, jer je u boljoj formi od rivala, a u šest poslednjih međusobnih susreta je samo jednom izgubio od Studenata, kako je jedan od nadimaka Universitarija.

Ako se očekivalo da će, ipak, u prvom meču, u kojem su se vodili kao gosti, Pivari igrati opreznije i čekati šansu, ispalo je da su servirali iznenađenje i protivniku i celoj javnosti. Sporting je izašao na teren „navijen“ na potpunu ofanzivu, što mu se i te kako isplatilo.

Igrao se 26. minutu kada je Đanfranko Sančez sa metra udaljenosti sproveo u mrežu loptu koju je glavom nakon kornera usmerio Merlo. U drugom delu razliku je duplirao kapiten Kazulo, koji je izdržao na nogama dva duela i onda samo gurnuo fudbal u mrežu.

Nadu Universitariju da nije sve izgubljeno, da ima za šta da se bori, doneo je Kintero u 66. minutu. Tako je ostalo do kraja i pored naleta domaćeg tima da dođe makar do remija.

Za četiri dana, 20. decembra, igraće se revanš, ponovo na Nacionalnom stadionu.

PERU – FINALE ZA TITULU

Sreda

Universitario – Sporting Kristal 1:2 (0:1)

/Kintero 66 – Sančez 26, Kazulo 52/


tagovi

UniversitarioPeruSporting Kristal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara