Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Kristijano motivisan: Hoću da premašim 900 golova u karijeri, za 1.000 moram dobro da se naradim

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 11:39

Portugalac prihvatio izazov iako u februaru puni 39 godina

Sa nova dva pogotka Kristijan Ronaldo je bio protagonista u trijumfu Portugalije nad Slovačkom (3:2) čime je overen plasman na Euro sledeće godine u Nemačkoj.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena stigao je na kotu 857 u profesionalnoj karijeri, a kako je rekao posle trijumfa u Portu – cilj mu je da premaši 900 recki! Mada, od prvog čoveka Porta Žorža Nuno Pinta da Koste dobio je izazov da ode korak dalje i postigne više od 1.000 golova.

Izabrane vesti

Biće to pakleno težak posao jer Ronaldo u februaru puni 39 godina, ali ne krije da je jako motivisan da ostvari jedan, ako ne i oba dostignuća.

“Neću da idem previše unapred, ali jedan od ciljeva mi je da postignem 900 golova. Neće biti nimalo lako, videću kako ću se osećati psihički, kakva će mi motivacija biti. Fizički se osećam dobro, noge me slušaju i ja njih tretiram lepo... Pre nego što bih napao 1.000 golova u karijeri, prvo moram da prebaci kotu 900. Iskreno mislim da ću taj cilj uspeti da ostvarim. Za 1.000 golova bi već morao dobro da se naradim“, izjavio je Ronaldo.

Portugalac je uz Novaka Đokovića i Lebrona Džejmsa primer vrhunske posvećenosti svom telu i profesionalizma zbog čega i na pragu pete decenije života još igra vrhunski fudbal.

“Uživam u trenutku, lepo se osećam. Telo mi dobro odgovara na opterećenja uprkos svemu što je bilo poslednjih godina. I dalje igram za klub i reprezentaciju. Postigao sam mnogo golova i osećam se baš dobro“.

Bez obzira što je odveo Portugaliju na Euro, ne može da obeća da će biti deo ekipe.

“Nadam se da ću biti tu, ali ima još mnogo do toga. Nadam se samo da neću imati nikakvih problema sa povredama. Voleo bih da igram“.

Ronaldo je bio evropski šampion i prvi osvajač Lige nacija, ali mu nedostaje trofej svetskog prvaka...

“Lično sam jako srećan i zadovoljan svim što sam postigao u karijeri. Sada želim da nastavim istim tempom. Moramo da da nastavimo da igramo dobro, da budemo savršeno podmazana mašina. Dosad smo bili vrlo dobri u različitim sistemima. Kvalifikovali smo se na Euro jer igramo dobro, imamo dobar tim i odličnog trenera. Ništa nije slučajno“.

Portugalija je u dosadašnjim kvalifikacijama ostvarila svih sedam pobeda, a jedina dva gola primila je upravo od Slovačke u jučerašnjem susretu.


tagovi

Kristijano RonaldoAl Nasrreprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara