Sa utakmice Voždovac – Spartak (© MN Press)
Sa utakmice Voždovac – Spartak (© MN Press)

Krizni štab: Superliga 1. avgusta bez navijača

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.07.20. | 18:28

I tako do daljeg

Kraj prošle sezone sa, a početak nove bez navijača. Krenuće naredno prvenstvo Superlige kako je planirano, ostaje 1. avgust termin kad će se zakotrpljati lopta na stadionima od Subotice do Novog Pazara, ali na njima sveoka biti neće.

Bar neko vreme. Niko ne zna tačno da kaže dokle, jer se epidemiološka situacija menja na dnevnom nivou. Opet, bitno je da se makar igra, pa ćemo tako već za desetak dana gledati – samo posredstvom televizijskih prenosa – mečeve elitnog ranga koje u takmičarksoj 2020/21 broji čak 20 klubova.

Izabrane vesti

Ovo je odluka Kriznog štaba Vlade Republike Srbije pristigla na adresu Fudbalskog saveza Srbije, pošto je krovna organizacija zatražila mišljenje povodom goruće teme.

Takmičenja mogu da počnu, ali bez prisustva publike i uz poštovanje svih propisanih mera zaštite“, objavio je FSS.

U zaključku Kriznog štaba se navodi:

Na zahtev Fudbalskog saveza Srbije, Krizni štab daje mišljenje da se fudbalska takmičenja mogu održavati bez prisustva publike i uz puno poštovanje svih propisanih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2. Ovaj zaključak dostaviti Minisarstvu zdravlja i Ministarstvu omladine i sporta i Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, piše u zaključku koji je potpisala premijer Srbije, Ana Brnabić, inače koopredsedavajući Kriznog štaba.



tagovi

fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara