©Reuters
©Reuters

Krstajić: Ništa se ne pravi preko noći, videćemo kako ćemo protiv Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 00:39

Selektor Bugarske ne skriva žal što njegovi izabranici nisu osvojili ceo plen protiv Litvanije

N trećem koraku u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj reprezentacija Bugarske postigla je prvi gol i stigla do premijernog boda. Pogotkom Petkova izabranici Mladena Krstajića stigli su do remija u Litvaniji (1:1), međutim utisci posle susreta baz pobednika ostali su pomeđšani. Rano primljen gol predstavljao je hladan tuš za goste, ali je crveni karton Lasickasa rasplamsao nade Bugara koji su u 27. minutu neutralisali zaostatak.

Pogodak za 1:1 ispostavio se kao poslednji viđen u Kaunasu, te je slađi bod ostao domaćinu, dok je utehu za Krstajića i njegovu selekciju predstavljao pomak posle poraza od Crne Gore (0:1) i Bugarske (0:3).

Izabrane vesti

"Prvih 15 minuta bilo je malo konfuzno za nas. Imali smo tokom utakmice po više od 20 udaraca ka golu i kornera, neke od tih situacija morali smo da rešimo na bolji način. Mogli smo da postignemo i drugi gol, ali je trebalo da budemo agresivniji. Bilo je neophodno da rivala više pritisnemo u početnih 15 minuta utakmice. Nismo očekivali da primimo onakav gol posle kornera. Posle smo počeli da igramo bolje, ali na kraju je rezultat to što se računa", kazao je Krstajić.

Srpski strateg potom je istakao da igračima nema šta da prigovori i kratko se osvrnuo naredni izazov - utakmicu protiv Srbije u Razgradu 20.juna.

"Ova ekipa je mlada, u proseku ima 22 godine i normalno je da u nekim situacijama ne igraju najbolje. Ne može ništa da se napravi preko noći. Gruev se dobro snašao u ulozi beka koja mu je nova. Igrali smo ofanzivno, bili smo favoriti i konkretniji tim. Došli smo po tri boda, ali smo i pored dosta šansi odigrali nerešeno. Videćemo kako ćemo se boriti sa Srbijom. Uradiću sve kako bih momke rasteretio i psiholoki pripremio za taj susret", rekao je selektor Bugarske.


tagovi

reprezentacija BugarskeMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara