Mladen Krstajić (©Reuters)
Mladen Krstajić (©Reuters)

Krstajić se velikim lapsusom predstavio Izraelcima, debituje protiv Makabi Petah Tikve

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.12.21. | 14:09

Izraelski klub, koji je naneo Partizanu jedan od najtežih evropskih poraza, biće u ponedeljak od 19.30 časova prvi rival Makabiju iz Tel Aviva od dolaska bivšeg selektora Srbije na njegovu klupu

Nema gore stvari od toga kada odete negde gde vas niko ne poznaje i onda jedna od prvih stvari koje uradite tamo bude blamantna. Tu neprijatnost je osetio nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije, a potom i trener TSC-a, Mladen Krstajić, uoči svog debija na klupi Makabi Tel Aviva. Na konferenciji za medije uoči meča sa Makabi Petah Tikvom (ponedeljak, 19.30) imao je lapsus koji su u prvom planu preneli gotovo svi izraelski sportski mediji – pogrešio je ime svog kluba!

Umesto Makabi Tel Aviva, svoj klub je nazvao imenom Makabija iz Haife, što je jedan od najvećih rivala žuto-plavih. Odmah se ispravio, ali tamošnji novinari mu nisu progledali kroz prste i lapsus su mu nazvali „sramotno-simpatičnom greškom“.

Izabrane vesti

Krstajić je promovisan u Tel Avivu pre dve nedelje, ali nije vodio ekipu protiv Bnei Sahnina, pošto je Makabi još morao pravno da raskine ugovor sa Barakom Icakijem. Krstajić je preuzeo treninge, ali zvaničan debi ima protiv bivšeg dželata „njegovog“ Partizana.

19.30: (6,25) Makabi Petah Tikva (3,60) Makabi Tel Aviv (1,55)

Sigurni smo da svi kojima su crno-bele boje bliske srcu još pamte okršaj sa Makabi Petah Tikvom iz 2005. godine, kada je izraelski tim pobedio u Beogradu sa 5:2 i tako eliminisao Partizan iz Kupa UEFA.

Ne sumnjam u to da tim ima kvalitet, ali moramo da radimo veoma naporno. Moramo da budemo organizovaniji, igrači moraju da razumeju da su u Makabiju i da se ponašaju adekvatno. Hoćemo titule. Makabi je najveći klub u zemlji i pritisak je normalan. Posle dve nedelje u Tel Avivu imam jasniju sliku tima. Imamo ideju kako naš tim treba da izgleda i da igra“, kazao je Krstajić.

Makabi Tel Aviv je tek četvrti na tabeli sa 13 bodova manje i utakmicom manje od lidera Hapoela Ber Ševe. Ima još dovoljno vremena da dođe do titule, tek je odigrano 15 kola, a ima još da se odigra i plej-of.

S druge strane Makabi Petah Tikva je najslabiji tim u ligi, osvojio je samo 10 poena iz 14 mečeva i ozbiljno mu preti ispadanje iz lige. U prvenstvu nije pobedio od oktobra, odnosno na poslednjih sedam utakmica. U tom periodu je osvojio samo jedan poen, a na preostalih šest mečeva nije uspeo ni gol da postigne.

Poslednji put su se ova dva Makabija sastala u septembru, kada je u izraelskoj prestonici bilo 1:1. Bio je to četvrti njihov duel ove godine, a prethodna tri pripala su žuto-plavima.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

IZRAEL 1 – 15. KOLO

Subota

Hapoel Haifa – Ašdod 2:1 (1:0)

Hapoel Tel Aviv – Kirjat Šmona 2:0 (0:0)

Nof Hagalil – Makabi Netanja 0:1 (0:0)

Bnei Sahnin – Makabi Haifa 0:6 (0:3)

Nedelja

Hapoel Hadera – Hapoel Ber Ševa 1:2 (1:1)

Bejtar Jerusalim – Hapoel Jerusalim 1:1 (1:0)

Ponedeljak

19.30: (6,25) Makabi Petah Tikva (3,60) Makabi Tel Aviv (1,55)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Izrael 1Mladen KrstajićMakabi Tel AvivMakabi Petah Tikva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara