Mladen Krstajić i njegov stručni štab u reprezentaciji Srbije (©MN Press)
Mladen Krstajić i njegov stručni štab u reprezentaciji Srbije (©MN Press)

Krstajić: U reprezentaciji jedan pomoćnik mora da bude iz Zvezde, drugi iz Partizana

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 10:51

Bivši selektor tvrdi da je u nacionalnom timu nametnut izbor stručnog štaba

Nije se proslavio Mladen Krstajić u ulozi selektora Srbije. Iznenada je dobio priliku da vodi Orlove na Svetskom prvenstvu 2018. umesto Slavoljuba Muslina, a smenjen je tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Da poseduje trenerski kvalitet od ove zime pokušava da dokaže na klupi TSC-a. Dobro je krenuo, s tri pobede i dva remija u prvih pet utakmica, a u opširnom izlaganju za Kurir osvrnuo se na period proveden u Fudbalskom savezu Srbije.

Izabrane vesti

Nikome nije bilo jasno zašto je kao trener-početnik dobio šansu da vodi nacionalni tim na takmičenju kao što je Mundijal, ali on ne vidi problem u tome.

"Igrač, direktor, predsednik, selektor, sada trener. To znači, gleda me bog, a ne bežim od izazova. Jednom prilikom, jedan voditelj je rekao, kad sam preuzeo reprezentaciju, ludi Bosanac je prihvatio da bude selektor. A što da ne prihvatim? Nisam prihvatio da budem kardiolog, već selektor. Nisam imao iskustvo. Jok! A šta, Lampard je u Čelsiju imao iskustvo. Hajde, sad! Ceo život se bavim fudbalom. Šta znači selektor? Selektiram najbolje igrače, imam tim stručnjaka oko sebe i to je to", rezonuje Krstajić.

Kaže da ga je javnost dočekala "na nož".

"Takav sam po prirodi, možda zbog toga, jer ne znam da povučem ručnu. Da razjasnimo to u vezi s Muslinom, jer to mnogi vole da mi spočitavaju. Mene su doveli Kokeza i pokojni Bunjevčević, a ne Muslin! Da znate za ubuduće, u reprezentaciji kad dođe novi selektor, pomoćni moraju biti kompenzacija. Jedan iz Zvezde, drugi iz Partizana. Da imaš balans! Eto, da javnost sazna nešto što dosad nije znala. To je ono što nije normalno. Zamisli da u nemačkoj reprezentaciji bude jedan iz Bajerna, a drugi iz Dortmunda... Kod nas je drugačije", otkrio je bivši selektor u intervjuu za Kurir.


tagovi

Mladen Krstajićfudbalska reprezentacija SrbijeOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara