Krstajić (© Star sport)
Krstajić (© Star sport)

Krstajićeva misija veća od fudbala: Hoćemo da otvorimo vrata Izraela još nekom srpskom treneru

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 10:40

„Ne prezentujemo samo sebe, već i našu zemlju“, kaže strateg Makabija iz Tel Aviva

Otvorio je Slaviša Jokanović izraelsko tržište, uveo Makabi u Ligu šampiona, potom je Vladimir Ivić nastavio osvojivši dve titule prvaka i gospodskim ponašanjem prirastao za srca tamošnjih ljubitelja sporta, istim putem želi da nastavi Mladen Krstajić, da posle njega, kako god da završi misiju u Tel Avivu, poželi uprava slavnog kluba da angažuje još nekog srpskog stručnjaka.

To je suština poruke nekadašnjeg selektora našeg državnog tima koju je poslao javnosti u Svetoj zemlji pred jubilarnu desetu utakmicu na klupi novog kluba, pošto na Blumfild stadion stiže Hapolel iz Haife, u okviru 23. prvenstvenog kola. A Krstajić je u prethodnih devet uspeo da stabilizuje tim, pa sa dosta optimizma čeka nastavak sezone, ubeđen da ima nešto važnije od položaja na tabeli. Promocija ljudskih vrednosti, na primer.

Izabrane vesti

Baš to mu je sugerisao Marko Nikolić, u intervjuu Mozzart Sportu pre skoro dva meseca, čini se da se bivši reprezentativni štoper kreće baš tim, patriotskim putem.

Što se tiče budućnosti, imamo ugovor kakav imamo, sigurno ćemo uraditi sve da napravimo što bolji rezultat za Makabi. Bilo da ostanemo ili ne, želimo da se o nama priča pozitivno, da nekom u budućnosti otvorimo vrata Izrarela. Mi ovde ne prezentujemo samo sebe, već i našu zemlju“, predočio je Krstajić, koji je u Izrael poveo i dvojicu pomoćnih trenera, Vladimira Radenkovića i Stefana Jankovića, a za kondicionu pripremu je zadužen profesor Marko Stojanović.

Inače, kad je Krstajić seo na klupu, Makabi je bio četvrti na tabeli, za liderom i imenjakom iz Haife je zaostajao deset bodova, u međuvremenu je napredovao za jedno mesto i smanjio razliku na osam, a veliko osveženje u napadu dobio je tokom zimskog prelaznog roka u liku Đorđa Jovanovića, strelca dva gola. Oba za pobedu. Još jedna prvenstvena bi donela novu energiju pred revanš sa PSV-om narednog četvrtka u Ligi konferencije, gde će izraelski predstavnik pokušati da nadoknadi gol zaostatka.

Izrael 1, 19.15: (1,37) Makabi Tel Aviv (4,80) Hapoel Haifa (8,50)



tagovi

IzraelIzrael 1Makabi Tel AvivMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara