Universidad Katolika (©Reuters)
Universidad Katolika (©Reuters)

Krstaši iznenadili u Buenos Ajresu, Velez u nadoknadi pronašao nadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 03:57

Universidad Katolika kući nosi vrednu pobedu, videćemo da li bi gol iz poslednjih minuta mogao da ih košta plasmana u polufinale Kopa Sudamerikana - 1:2

Fudbaleri Universidad Katolike slavili su na stadionu Hose Amalfitani u Buenos Ajresu, jedan od najvećih čileanskih klubova slavio je protiv jednog od najvećih argentinskih i to na njihovom terenu.

Ispostavilo se da su Čileanci napravili sjajan potez kada su uspeli da molbom fudbalskom savezu odlože minulog vikenda duel sa Universidad de Čileom u tamošnjem šampionatu, odmorni su otputovali u Argentinu i na kraju se kući vraćaju sa celim plenom. Sa druge strane, iako je bilo pisanja da Maurisio Pelegrino neće moći da računa na Rikarda Senturiono i Tijaga Almadu zbog seks skandala koji je potresao Velez, dvojac je zaigrao, Senturion je priliku dobio u drugom poluvremenu, talentovani napadač koji je dugo na listi želja Mančester junajteda našao se u startnoj postavi, ali to nije pomoglo sastavu iz Buenos Ajresa da ostvari pozitivan rezultat.

Izabrane vesti

Duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Univesidad Katolika stiže do pogotka, ukrali su jednu loptu na sredini terena, usledio je centaršut sa leve strane, a lopta je stigla do Zamperdija, koji je sa par metara zakucao u mrežu Veleza za 0:1. Bolji trenutak gosti nisu mogli da odaberu.

Dilema je uvek bila da li je gore primiti gol u smiraj prvog poluvremena ili na samom početku drugog, ali ovde te dileme nije bilo, jer su gosti prednost uvećali posle pet minuta igre u nastavku, na asistenciju Auede mrežu Veleza zatresao je Puh - 0:2 na Amalfitaniju. Usledila je velika inicijativa domaćina, koju ipak nisu uspevali da materijalizuju, sve do poslednjih trenutaka utakmice. Igrao se 90. minut kada je posle centaršuta sa desne strane Taragona glavom prebacio loptu na dalju stativu, Lusero se našao na pravom mestu i sa par metara bez problema matirao golmana Ditura - 1:2 i tračak nade za sastav iz argentinske prestonice.


Kasno je bilo za nove promene, Velez ipak može biti zadovoljan jer je na kraju došao do gola, u suprotnom bi već bili praktično otpisani. Universidad Katolika u revanš na svom stadionu ulazi sa dva gola u gostima, malo je reći da su u dobroj poziciji da se plasiraju među četiri najbolje ekipe u ovogodišnjem izdanju Kopa Sudamerikana. Podsetimo da je sličan rezultat čileanski tim ostvario u prethodnoj rundi protiv urugvajskog Rivera, na kraju su jedva uspeli da sačuvaju prednost sa gostovanja, kod kuće su izgubili minimalcem, pa je jasno da još ništa nije gotovo u ovom četvrtfinalnom duelu.

KOPA SUDAMERIKANA, četvrtfinale

Sreda

Velez - Universidad Katolika 1:2 (0:1)

/Lusero 90 - Zampedri 45+5, Puh 50/

23.15: (2,40) Baija (2,95) Defensa Justisija (3,10)

Četvrtak

01.30: (1,45) CPD Junior (3,80) Kokimbo Unido (7,75)

23.15: (2,65) Lanus (2,95) Independiente (2,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Velez SarsfildUniverzidad Katolika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara